Nõukogude perioodil kasutati Sõjakooli hoone teist korrust kinosaalina ja esimesest korrusest hõivas suurema osa Aleksandr Matrossovi nimeline Suure Isamaasõja muuseum. Pro Kapitali arenduse käigus renoveeriti muinsuskaitsealune maja 2017. aastal, mille käigus tehti majja 45 omanäolist korterit.

Selle 65 ruutmeetril paikneva korteri muudavad eriliseks rohked aknad — et korter asub katusekorrusel, siis lisavad valgust täiendavad katuseaknad.

Esimesel korrusel paikneb elutuba koos avatud köögiga, väike esik, garderoob välisriietele ja tualettruum. Teiselt tasapinnalt leiab metallpiiretega ääristatud magamistoa, vannitoa ja walk-in garderoobi.

Interjöörilahendused on hoones loonud disainerid Tarmo Luisk ja Andres Rohtla, kes tõstavad unikaalse hoone puhul esile kõrgeid lagesid (4–6 m) ja suuri aknaid, mis said ideaalseks lähtepunktiks ratsionaalsele, lihtsale ja hästi läbi mõeldud sisekujundusele. Ajastutruud arhitektuuri rõhutab interjööris puhastatud punane tellis, industriaalset loftilikku joont lisavad puhtad ja karged betoonpinnad ning mustast metallist trepid.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil: