Naturaalne ja kallim graniit

Graniitplaate leiab väga paljudes erinevates värvides ja mustrites. Plaadi värv ja muster sõltuvad selle jahtumise ja kõvastumise protsessist. Ükski graniit plaat pole teistega täpselt samasugune.

Kuna kivist tööpind on saja protsendiliselt naturaalne, määrdub see väga lihtsalt. Köögis võib see osutuda väga suureks probleemiks.

Toiduainetest ja jookidest võib tööpinnale sattuda erinevaid happeid ja õlisid. Need aga võivad üpris kiiresti tööpinna värvi ja seisukorda mõjutada. Eksperdid soovitavad graniittööpindu iga päev spetsiaalse seebi ja vee seguga puhastada.

Vastupidavam ja odavam kvarts

Kvartstööpindade töötlemisel kasutatakse aga polümeervaiku. Välimuselt meenutab kvartstööpind ikkagi naturaalselt kivimit. Värvivalik on kõvasti väiksem kui graniidil.

Kvarts on graniidist palju vastupidavam. Graniittööpindade puhul võib juhtuda, et pinda tuleb igal aastal uuesti kinnitada, eriti, kui sinna on peale asetatud kuumi anumaid.

Hinna poolest on odavam kvarts. Seda põhiliselt sellepärast, et suurimad graniidikaevandused asuvad Venemaal, Indias ja Brasiilias. See muudab transpordi väga kalliks. Kvarts on aga palju kättesaadavam.

Allikas: decoist.com