Termin glämping tuleb kahest inglisekeelsest sõnast: glamorous (glamuurne) ning camping (telkimine). Tegemist on nii-öelda luksusliku telkimisviisiga, kus hotelli mugavused on ühendatud looduses viibimise ehk telkimisega. Glämping muutub üha populaarsemaks kogu maailmas, alustades Aafrika safaritest ning lõpetades Andide mäestikuga. Eestis ja Baltikumis on samuti selline trendikas majutusviis kanda kinnitamas.

IKEA Leedu telklinnakus meenutavad telgid kahekohalist luksuslikku hotellituba, kus on olemas mõistagi ka mugav voodi! IKEA sisekujundaja Eimantė Nemanė, kes lõi telkide sisekujunduse, nentis, et igal telgil on oma stiil. “Külastajatel on võimalus valida viie erineva telgi ja stiili vahel — kasutades IKEA mööblit ning sisustuselemente oleme loonud nii boheemlasliku, džungli, ranna, Maroko kui India atmosfääri. Igas telgis on kaks ühe inimese voodit ning teisi mugavaks äraolemiseks vajalikke mööbliesemeid. Samuti romantiline valgustus, vaibad ning hädavajalikud nõud. Lisaks on igal telgil terrass, mis on sisustatud aiamööbliga.” Eimante sõnul võib igaüks luua koju sarnase puhkeala, kuna see ei eelda suuri investeeringuid ega pikki reise — vahel piisab vaid kohvist oma õdusal koduterrassil või IKEA glämpingu telgis, et põgeneda igapäeva rutiini eest. Samuti on see heaks viisiks, kuidas külalistele õue peale mugav ööbimisala tekitada.

IKEA poolt läbi viidud tarbijauuringutest selgus, et Baltikumi inimestel ei ole piisavalt aega iseendale ning looduses viibimisele, samuti ei saada piisavalt palju aega töölt eemale, et pikemaid reise loodusesse ette võtta. Seetõttu otsustati luua wakepargi „Wake way“ äärde idülliline telkimisala, kus igaüks saab soovi korral rentida glämpingu-majutuse ning nautida puhkehetke looduse keskel. Samuti on glämpingu telgid hea näide sellest, kuidas minimaalse investeeringuga saab sama õdusa olustiku luua igaühe enda koju — rõdule, terrassile või aeda.

IKEA Baltikumi turundusjuhi sõnul on Leedus avatud glamuurne telklinnak Baltikumi esimene IKEA Glamping telkla, mis asub vaid 10-minutilise autosõidu kaugusel Vilniusest Nemėžis järve ääres. Telklas on viis erinevat glämpingu telki, kus igaühel on oma terrass ning ühine lougne- ala koos laste mänguväljaku ning grillimisnurgaga. Külastajatel on ka ligipääs wakepargi pesemisruumidele, tualettidele ning WIFI-le.

IKEA-d tuntakse eelkõige soodsate hindade järgi, mistõttu soovisid telkla loojad ka luksuslikku telkimisvõimalust pakkuda taskukohase hinnaga. Kui välismaal on sarnastes telklates ööbimise hinnad vahel kallimadki kui hotellide hinnad, siis IKEA ei oleks IKEA, kui ei leiataks võimalust, kuidas pakkuda trendikat ning mugavat ööbimist kõigest 10 euro eest. Ka need külastajad, kes ei jää telklasse ööbima, saavad lõõgastuda nii pargis kui puhkealadel tasuta.

  • Ööbimist IKEA telgis saab reserveerida läbi Airbnb majustusportaali ning telkla on avatud sügiseni.