PAN Treetop Cabins on projekt, mis sai alguse aastal 2016. Norrakatest paar, kes elab Rootsi piiri lähedal farmis, soovis ära kasutada looduse ilu ja võimalusi. Nii tekkis idee teha loodussõbralik, turistidele mõeldud majake.

PAN Treetop Cabins

Pilkupüüdvas majakeses on ruumi kuuele inimesele ja sealt ei puudu tänapäevased mugavused. Olemas on põrandaküte, täisvarustuses miniköök, pesemisvõimalused ja isegi kamin. Materjalivalikul on eelistatud looduslikke materjale ja lidub ka taaskasutust.

Norra tunne

Koostöös arhitekt Espen Surnevikiga mõeldi välja kontseptsioon — mis võiks olla see, mis kõnetab Norrat külastama tulnud inimest ja kuidas pakkuda talle maksimumi — Norra fiilingut. Sealsetes metsades elavad hundid, ilvesed, karud, hirved, põdrad jne. viie minuti jalutuskäigu kaugusel asub looduskaitseala, mis on elupaigaks 160 linnuliigile.

PAN Treetop Cabins

Inspiratsiooni ammutas arhitekt ideest, et luua midagi erakordset, aga lihtsat ja et see sobituks siia nii, et ei pea ümbritsevat palju muutma. Niisiis, loodus ise oli inspiratsiooniallikaks, aga arhitektuurilises mõttes sai eeskujuks A-kujuline majatüüp. Samuti võib seal aimu saada Muumide majadest.

PAN Treetop Cabins
PAN Treetop Cabins

Päikesele avatud

Majakeste asukoht on arvestatud nii, et päike paistaks siia päeva jooksul võimalikult kaua ja kasutada ära maksimaalselt loomulikku valgust. Suured klaaspinnad lasevad valgusel ja soojusel sisse astuda.

LOE VEEL: