Millele kulutada?

Segistid ja kraanid. Need peavad olema vastupidavad. Mõistlik on valida nutika lahendusega segisti, mis on energia- ja veesäästlik. Kui elamises on väiksed lapsed, siis on sobiv kasutada termostaatsegistit, sest see reguleerib vee temperatuuri ja sellele on sisse-ehitatud kaitsesüsteem kuumaveepõletuse vältimiseks.

Betoonkivist vann. Kui armastad kuuma vanni, siis betoonkivist vann on kõige nutikam valik, sest see hoiab veetemperatuuri. Vannivesi püsib kauem soe ja vett kulub vähem, sest sooja hoidmiseks pole nii tihti vaja kuuma vett juurde lasta. Lisaks püsib kivivanni välimus kauem ilusam, sest kõik kulumisjäljed saab vajadusel üle poleerida.

Dušivaheseinad. Kallimatel mudelitel on spetsiaalne turvakate, tänu millele jääb selle pinnale vähem veejälgi ja mis on hõlpsamini puhastatavad. Lisaks säilib mitmekihiline klaas kauem, sest see on tugev ja mõrasid tekib vähem. Kui soovid sirget dušivaheseina, siis selle paksus võiks olla 8-10 mm ja kui soovid kaardus vaheseina, siis selle paksuseks võiks olla 6-8 mm.

Mööbel. Vannitoas on vaja leida koht hügieenitarvetele, mis nõuavad omajagu ruumi. Seetõttu on parimaks lahenduseks mahukad valamukapid. Võiksid eelistada puitvineeri või kõrgläikega vastupidavaid kappe. Mõlemad variandid näevad kaunid välja ka mitme aasta pärast.

Foto: Ikea

Millelt on mõistlik kokku hoida?
Valgustus.
Kui soovid vannitoavalgustust muuta, siis mitme lambi asemel on mõistlik paigaldada dimmerdatav valgusti. Nii hoiad lampidelt kokku raha kokku, kuid dimmeri abil saad reguleerida täpselt sellise valgustugevuse nagu soovid.

Plaadid. Kuna tänapäeval on olemas erinevaid tehnoloogiaid, mille abil kõikvõimalike mustritega plaate valmistada, siis pole vaja raisata üüratuid summasid näiteks päris marmorile, portselanile või mõnele muule kallile materjalile. Ka tasub vältida plaatide valikul hetketrende ja jääda truuks lihtsale, kuid ajatule valgele plaadile, mis ei mõju ka aastaid hiljem väsitavana. Enamasti on lihtsama välimusega plaadid ka taskukohasemad.

WC-potid, valamud, dušikabiinid. Kui eelarve pole suur, siis on mõistlik osta küllaltki tavaline, kuid korralik WC-pott, valamu ja dušikabiin. Asjalik oleks valida võimalikult neutraalse välimusega esemed, sest nii ei muutu need kiiresti vanamoodsaks. Trendikust võid vannituppa lisada aga rätikutega, pilkupüüdvate segistitega või efektse peegliga.

Allikas: idealhome.co.uk

LOE LISAKS: