Paljud omavad oskusi oma kinnisvara ise müüa

Enamik ise müüjaid kinnitavad, et neil pole müügiga kiire ja neil on piisavalt aega ja tahtmist ise huvilistega tegeleda. Leidub ka neid, kes on varem korduvalt kinnisvara müügiga erinevatel põhjustel kokku puutunud ning omavad piisavalt teadmisi ja kogemusi, et ostu-müügitehing edukalt lõpuni viia.

Ometi on ka neid, kes pikale veninud iseseisva müügitöö järel meeleldi annavad oma vara maakleri vahendada. Osa seltskonnast on lihtsalt katsetajad. Nad on kuulutuse lisanud portaali sooviga leida see ostja, kes ei ole nii teadlik turul toimuvast, omab vaba raha ja valmis soetama kinnisvara keskmisest turuhinnast palju kõrgema hinnaga.

Halb kogemus maakleriga

Kahjuks on ka neid inimesi, kelle ise müümise soov on ajendatud negatiivsest kogemusest maakleriga. Omanikud on maaklerite suhtes tõrksaks teinud ebaprofessionaalne käitumine teenuse pakkuja poolt, kuulujutud ja kuvand, et maakler saab väga lihtsa töö eest palju raha.

Muidugi mängivad rahanumbrid ka tihti oma osa püüdlusel ise müügiga tegeleda. Mõnegi pere eelistus on maaklerile makstava töötasu arvelt suurendada sissemakse summat uue kodu tarvis. Iseseisval müügihinna määramisel jagunevad omanikud kaheks: realistid ja unistajad. Realistid on müügihinna määramisel end kurssi viinud maaameti statistikaga, teiste pakutavate varadega ja asjatundjate poolt koostatud kinnisvara turuülevaadetega. Unistajate puhul ongi enamasti tegemist lihtsalt katsetajatega või inimestega, kes on hinna määramisel lähtunud suuresti kinnisvaraga seotud emotsioonidest.

Allikas: Arco Vara kinnisvarablogi

LOE LISAKS: