Kannatada olid saanud ka koridoris olevad mööbliesemed. See päev oleks Katile läinud kalliks maksma, sest remonti vajas purunenud torustik, likvideerida tuli veekahjud ja soetada uus pesumasin (olemasolevat ei olnud enam võimalik taastada). Kahju oli suur ning kogu remondi ja uue pesumasina soetamiskulu kokku üle tuhande euro.

Kuigi Kati oli kindlustuslepingut sõlmides hetkeks kahelnud, kas tal on ikka vaja seda igakuist pisikest püsiväljaminekut kodukindlustuse näol, usaldas ta oma kõhutunnet ja tegi südamerahu mõttes kodukindlustuse ära. Samuti kindlustas Kati oma koduse vara ning võttis lisakaitsena juurde vastutuskindlustuse — tagab kahjude hüvitamise kolmandatele isikutele (antud juhul alumisele naabrile).

Nüüd, kahjujuhtumi korral, seisis Kati silmitsi pesumasina ja remondi kogumaksumuse kuluga, millest tal endal tuli tasuda vaid 100 euro suurune omavastutuse osa. Ülejäänud väljaminekutega tegeles kindlustusandja, lahendades mugavalt nii uue pesumasina kui ka korteriomaniku ja alloleva naabri korteri remondiga seotud asjaajamise (naabri kahjud hüvitati vastutuskindlustuse alt, mis oli lepingus lisakaitsena).

Antud juhtumi puhul oli võimatu ohtu ette näha, kuid õnneks oli Katil sõlmitud kodukindlustuse leping. Kui ka Sina tahad olla ootamatusteks valmis, siis tutvu PZU Kodukindlustusega aadressil www.pzu.ee.

Jaga
Kommentaarid