Kõigepealt tuleb iseennast tundma õppida. Loodetavasti olete eelnevate artiklite abil seda juba teinud (kes ma olen ja kes on minu pereliikmed), teiseks tuleb tundma õppida kodu energiaid (yin/yang harmoonia, 4 elementi, 5 stiihiat) ja siis neid loovalt, vastavalt vajadusele ja eesmärgile enda heaolu jaoks tööle panna.

Kodu meie eest meie elu ei ela, ega edu ei loo. Inimene on see, kes paneb kodu tööle, täpsemalt väestab oma kodu ja elu ära. Kodu on meie abivahend ja tõhusa abivahendi abil saab oma elus paljugi muuta.

Energia on oma olemuselt laisk ja seetõttu tuleb hea energia jaoks teha teekond koju väga lihtsaks.

Nüüd ongi esimene küsimus: kas sinu kodu on lihtne leida?

See tähendab, et kas tänavasilt ja majanumber on kergelt märgatav? Kas korteriuksel on number? Kas teekond koju on mõnus ja turvaline? Kas märkad esimesena oma kodu puhul maja välisust või garaažiust? Kui garaaž domineerib, siis elab selles kodus hästi auto ja tehnika. Kas kortermaja trepikojaukse ümbrus on puhas, kutsuv ja valgustatud? Kas trepikoda on meeldiv? Kas korteri välisuks on korras ja lukk toimib laitmatult? Tutvu oma koduteekonnaga ja kodu esmamuljega — see on oluline. Ja loomulikult on omal kohal kaunis, majaga harmoneeruv, pilkupüüdev ehk head energiat ligitõmbav välisuks.

Värav on üks paremaid pilgupüüdja ja energiasuunaja. Miks mitte neid siis ka korterelamurajoonidesse luua.


Nii nagu väikeaiagi puhul, on ka kortermajade sisehoovis olemas koht nii haljasalale kui ka laste mänguväljakule.

Kui eramul troonib sissepääsul garaaž, siis elavad hästi selle pere autod, mitte inimesed. Seetõttu tuleb peatähelepanu pöörata jalgvärava kujundamisele.


Mõned soovitused välisukseesise ala tasakaalustamiseks

Kui puu (elektripost, sammas) takistab energia jõudmist välisukseni, siis asetage ukse välisküljele peegeldav objekt (peegel, vitraažklaas) või kasutage suurt metalset, soovitatavalt ümmargust käepidet. Helkivaks objektiks sobib ka ukse sisse ehitatud väike aken.

Kui maja välisukseni viiv tee on pikk ja sirge, siis tasub energia kiiret liikumist takistada nii, et asetate tee äärde kive või taimi (soovitatavalt ebaühtlase kõrgusega õitsvaid taimi).

Kui tee on maja välisukse suunas kitsenev, siis on hea, kui välisukse ees on vähemalt paariastmeline trepp (soovitatavalt kaarjas). Kui treppi ei ole, siis tasub lillevaaside abil kitsast teeotsa laiendada, et tee oleks võrdse laiusega kogu teekonna vältel.

Kui lai peab olema jalakäijale mõeldud tee? Tee peab olema nii lai, nagu võtab ruumi inimene, kes kannab kahte suurt kotti. Loomulikult sõltub see ka maja suurusest, aga vähemalt 1,2 m võiks see olla.

Mõnusat kojujõudmist!