Redeli näol on tegemist üsnagi universaalse abimehega, ilma milleta ei saa läbi ükski ehitusmees. Kuid sellel võib olla muidki kavalaid funktsioone, näiteks asendab see sisekujunduses riiulit. Vanast puitredelist saad toreda öökapi, kui asendad pulgad veidi laiemate liistudega, et sinna ka mõni ese mahuks. Vajadusel saad selle hõlpsasti ümber tõsta elutuppa, kus see samuti ümbrusele karakterit juurde annab ning toataimi ja nipsasjakesi mahutab.

Kinnitades redeli horisontaalselt seina külge, muudad selle automaatselt mõnusaks paigaks raamatute ja inspireerivate piltide jaoks. Riiulile võib suunata veel väikesed valgustid, mis loovad hämaras toas õdusust.

Üks tore koht redeli jaoks on duširuum, kus seda saab kasutada käterätihoidjana. Mõne pulga võib asendada väikese kastikesega, kuhu on hea pista tualetttarbeid. Stiilselt täidab see ülesannet ka koridoris nagina, mis on küll ootamatu lahendus, kuid püüab kadedaid pilke!

Taaskasutus ning asjade algupärase välimuse säilitamine on üha rohkem hinnas. Päevinäinud uksest võib ilma suurema vaevata luua unikaalseid sisustuselemente, mis sobivad hästi nii boheemlaslikku kui ka skandinaavia stiilis interjööri.

Ukse kasutamiseks voodi peatsina peab selle vaid õigesse mõõtu lõikama ning ära peitsima. Juurde võib panna reljeefsete ornamentidega liistu, et veelgi omapära lisada.

Miks osta laud, milline on juba sadades teistes kodudes? Nutikas idee on selleks kasutada kulunud ust, millele kinnitada lauajalad ja peale seada klaas, et asjad laual kindlalt püsiksid ning seda kergem hooldada oleks.

Kontorisse võib meisterdada ainulaadse klapplaua kahepoolsest uksest. Tore mõte on ühe ukse poole alla teha väike panipaik paberite või kirjatarvete jaoks, et ruumi maksimaalselt ära kasutada.

  • Kui sinulgi on kodus vana uks, redel või aknaraam uue elu leidnud, siis saada meile sellest pilt või pildid märgupealkirjaga "vana ese" aadressil moodnekodu@delfi.ee