Kinnisvarafirmas CKE müügiga tegelevad Merle ja Argo räägivad, et nende köögi sündimise lugu ja idee sai alguse selle aasta jaanuaris. Soov oli sobitada väikses ja avatud kööginurgas retro ja modernne stiil, mis oli juba läbivaks teistes eluruumides. Kindel soov oli kvaliteet ja mugavus. Kõik tuli hoolikalt läbi mõelda, sest sisustada 6 m2 köögipinda on keerukas ülesanne.

Noored visandasid paberile oma mõtted ja profid köögimeistrid hakkasid arvutiprogrammiga reaalseid võimalusi avastama. Tuli teha palju muudatusi, mida ei osatud ise ette näha.

Järgmisena võeti ette tee salongi, et valida materjalid. Kindlaks lemmikuks said tammepuidust uksed, kivivalamu, vitraažklaasid Swarovski kristallidega, sepistatud käelingid ja detailidega karniisid.

Valida tuli ka köögitasapind ja seinataust. Valik oli tõeliselt lai ja siin tuli mängu enda loomingulisus. Kuna köögi asend on Emajõe suunas, siis valiti taustapildiks sajandivahetuse Tartu panoraam Emajõega. Kõik klappis nii kenasti, et Emajõgi justkui voolabki Merle ja Argo köögis.

Võib kujutleda, kuidas kraanist tuleb vesi Emajõest ja vana Kivisild viib kivivalamust Raekoja platsini. Toredalt jäi ka söögitegemise südamesse Jaani kiriku torn näha, mis justkui õnnistab noorte armastust hea Eesti toidu valmistamise vastu.

Köök valmis 7-8 nädalaga. Merle nendib, et tänu heale koostööle professionaalidega saavutab alati parima tulemuse, sest tuleb tõdeda, et ükskõik kui nutikad me ka ise ei oleks, suudavad kogenud oma ala tööd armastavad ja tundvad inimesed luua ideaalse terviku.

Merle soovitus kodu sisustajale — unista, planeeri ja teosta ning ära karda nõu küsida kogenumatelt!

Merle lisab lõpetuseks: “Oleme tänulikud Moodnekodu.ee lugejatele ja Noblessale, kes selle suurepärase auhinna meile anda soovisid, kuid otsustasime anda Noblessa kinkekaardi väärtusega 750 eurot mõnele Tartumaa perele, kes seda auhinda oma uue kodu soetamisel või vana renoveerimisel tõeliselt vajab. Endale jätame Accademia Mugnano potid-pannid.”