Et 2018. aastal oli Eesti Vabariigi 100. aastapäev, lõi arhitekt Raiko Reinson sellest inspireerituna Pöörise keskväljakule sklupturaalse kompositsiooni, millest võib tähelepanelik vaatleja välja lugeda arvud 99 ja 100. See on kogu piirkonna väärikas keskpunkt, kus on haljastus, mänguplatsid ning juubeli auks püstitatud arhitektoon.

Vorm on vaadeldav iga nurga alt ja igalt kõrguselt, lähedalt ja kaugelt. Liikudes ümber ja läbi skulpturaalse kaare, moodustuvad pidevalt uued kompositsioonid, vaated. Dünaamiline vorm pakub tänu spetsiaalsele valgustusele silmailu ka pimedal ajal. Käiguteed ja ümarad mänguplatsid on minimalistlikud ning kujundatud rahvusvärvides. Värvikirevuse eri aastaaegadel tagab haljastus, mis pakub ühtlasi varju valitsevate tuulte eest ja loob ümbritsevast tänavast puhvervööndi.
Idee luua Pöörise elurajooni keskväljak sündis kvartali arendajal AS TTP-l juba 2016. aasta varakevadel. Kohe sooviti, et tegu poleks lihtsalt platsiga, vaid sellest saaks maamärk, mis hakkaks seostuma just Pöörise elurajooniga ning eristuks teistest omataolistest.

Pöörise keskväljaku ehitustööd käivad täie hooga, praegu rajatakse ka haljastus. Valminuna saab sellest maamärk, mis on loodud kestma. Kui käesoleval aastal on see kingitus riigile ja elanikele, siis aastal 2118 peetakse siin loodetavasti mõnd Eesti 200. aastapäeva üritust.

Mugav elukohavalik mitmete vaba aja veetmise võimalustega

Pöörise elamurajooni teeb omanäoliseks seegi, et iga inimene saab vastavalt oma vajadustele, soovidele ja unistustele leida midagi, mis paneb silma särama.
Lastega peredele on Pöörise puhul suur eelis, et lähedal asuvad mitmed koolid, lasteaiad ja mänguväljakud. Samuti asub läheduses Tallinna loomaaed, kus saab üheskoos mõnusa perepäeva veeta. Pöörise kanti jääb ka suur valik erinevaid söögikohti, kus pere ja sõpradega aega veeta – Rucola, Umami Resto ja Café Lyon on ainult mõned näited. Kiirtoidu austajad saavad aga keha kinnitada Peetri Pizzas või Drumsticksis.

Spordilembeste inimeste meeleheaks asuvad Pöörise elamurajooni lähedal looduskaunid spordirajad, pargid ja tervisekeskused, mis pakuvad hulgaliselt vaba aja veetmise võimalusi. Kohe maja tagant algab Harku-Nõmme kergliiklustee Rocca al Mare rannapromenaadini. Seda teed mööda saab nii Trummi basseinide juurde, Nõmme metsaradadele kui ka Harku järve randa. Sportimisvõimalusi pakuvad lisaks Nõmme spordikeskus, Arctic Sport kui ka GymLeco, Haabersti sisehall ja ujula.

Pöörise elamurajooni transpordiühendus kesklinnaga on väga hea ja kiire:

• ühistranspordipeatused
• kauplused
• koolid ja lasteaiad
• kergliiklustee

Modernsed kõrge ehituskvaliteediga ja avara planeeringuga korterid:

avarad planeeringud
rõdu, panipaik ja autokoht
kaks lifti
kvaliteetne siseviimistlus
madalad kommunaalkulud

Jaga
Kommentaarid