Kalamaja 39 majad sobituvad piirkonda ideaalselt. Kalamajalikult puitlaudise ja valtsplekk-katusega kaetud kivimajadel on moodsad maast laeni aknad ja Prantsuse rõdud ning planeeringud on hoolikalt läbi mõeldud. Maja on sobiv eelkõige neile, kes soovivad linnas privaatsust, ent ei taha eramusse kolida. Kolmekorruseline maja on siiski piisavalt väike, et elanikel tekiks ühtne kogukonnatunne ja naaber tunneks naabrit. Majas on seitse kuni kaheksa korterit ning tavaliselt eelistataksegi selliseid maju täielikule anonüümsusele. On ju hea ja turvaline teada, kellega sa ühes majas elad. Ja tervitada sõbralikult naabreid!

Samamoodi nagu on avaruse ja valgusega mängitud maja planeeringus, toetab seda heledates toonides siseviimistlus.
Kalamaja 39 projektis on erilised just neljatoaliste korterite magamistoad, kus suures magamistoas on eraldi garderoobituba ja oma vannituba. Nii ei pea korteriperemehed külalistega sama vannituba jagama, vaid saavad seda teha privaatselt. Korteritest avanevad maast laeni aknad ja moodsa lahendusena ei ole tuba soojendamas radiaatorid, mis võtavad tihtipeale aknaaluse ruumi enda alla, vaid sooja saab vesipõrandaküttega. Selline lahendus toob tubadesse rohkem avarust ja valgust.
B-energiaklassiga majal on autonoomne küttesüsteem. Korteripõhine soojustagastusega ventilatsioonisüsteem aitab energiat säästa. Põrandaid katab naturaalne ühelipiline parkett, kolmekordse paketiga puit-alumiiniumaknad peavad kinni ka kõige jäisema tuule.

Praegu on saadaval veel suuremad ja avaramad korterid – kaks nelja- ja kaks kolmetoalist –, mis sobivad hästi väiksemale või suuremale perele. Maja on privaatne ja seinad ei lase naabrite tegemistel tuppa kosta.
Ka kinnistu ise on privaatne. Autode parkimine on lahendatud maa-aluses garaažis, mis muudab õueala turvalisemaks ja autovabaks. Lõuna poole avaneval hoovialal paiknevad puitlaudisega terrass ja laste mänguväljak. Privaatsuse tagab seegi, et kinnistu on aiaga ümbritsetud ning võõrad silmad ei pääse elanike tegemisi uudistama.

Selleks, et kodust välja saada ja elamusi nautida, ei pea minema kaugele. Juba mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel on pikk Kalaranna tänav, mida mööda on mugav kõndida perega näiteks Lennusadamasse või minna Noblessneri sadamasse mereäärset päikeseloojangut nautima. Läheduses on ka laste seas populaarne Miiamilla muuseum ning peaaegu kodutänaval asuvad lasteaed ja põhikool.
Vana-Kalamaja tänaval on ka mitu kohvik-pagarikoda. See on väärtus omaette, sest kui hommikul kiiruga süüa teha ei jaksa, on võimalik haarata kohvi ja saiakesed ning neid kodus süüa või hoopis otse tööle minna. Õhtuseks meelelahutuseks on lähedal Telliskivi loomelinnak ning mitmed ligiduses asuvad baarid, kohvikud, restoranid.
Kui tunned, et see on sinu jaoks, siis uudista lähemalt www.kalamaja39.ee
Jaga
Kommentaarid