„Ehitaja pooleteist aastat kestnud pingutus sai suurepärase lõpplahenduse — Meerhofi residents on kauni välimusega hoone, mille disain ei püüa pilku ainult väljapoolt vaadates, vaid luksuslik on ka sisemine planeering ning hoones kasutatavad tehnilised lahendused,“ lausus Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg. „Suurepärane vaade ja hästi läbimõeldud asetusega korterid peaks rõõmu pakkuma kõikidele korteriomanikele.“

Meerhofi residents asub Lillepaviljoni vahetus naabruses, mida ümbritseb kõrge dendroloogilise väärtusega haljastus. Kolmest küljest ümbritsevad hoonet arhitektuurselt katkematu lainena rõdud, mis domineerivad hoone välimusel. Valged betoonist rõdud on lahendatud konsoolsete raudbetoonelementidena.

Üheksakorruseline korterelamu on lahendatud ühe trepikoja ning hoonesiseste koridoridega, mille kaudu pääseb kõikidesse korteritesse. Läbimõeldud ruumilahendus tagab kõikidest korteritest vaate mere suunas. Igal korrusel on kuni 10 korterit, valdavalt on tegemist keskmisest suuremate ja avaratema korteritega. Esimesel korrusel paiknevad lisaks fuajee ja muud abiruumid. Maa-aluses parklas on 100 parkimiskohta.

Meerhofi residentsi arendaja on Metro Capital OÜ. Hoone arhitektid on Henno Sillaste ning Sander Aas büroost Asum Arhitektid. Hoone ehitustööd algasid 2013. aasta suvel ning kestsid poolteist aastat. Ehituslepingu maksumus oli ligikaudu 10 miljonit eurot, millele lisandus käibemaks.