Tolmust lihtsalt puhtaks

Sega 2/3 tassi (170ml) äädikat 1 1/3 tassi (330ml) destilleeritud veega ja lisa 5 tilka sidrunimahla või lavendli eeterlikku õli spreipudelisse, nii saavutad mõnusa aroomi. Loksutada. Pihusta vahend klaaspinnale ja pühi ajalehe või ebemevaba ehk mikrokiudlapiga. Nii lihtne see ongi!

Tänavapoolsetele akendele tõhusam retsept

Retsept on plekilisematele klaaspindadele, millele on jätnud jälje pikk talv või akna alt mööduv tihe autovoor.
Sega 1 tass (250ml) vett ja sama kogus äädikat või viina 1/4 teelusikatäie (2ml) vedela nõudepesuvahendiga. Vala segu spreipudelisse, lisa 5 tilka sidrunimahla, teepuu- või lavendli eeterlikku õli ja loksuta hästi läbi.
Pihusta vahendit aknale ning kuivata ajalehe või ebemevaba riidelapiga.

Määrdunud aken nõuab veelgi kangemat

Vahel tundub aga aknapesu lõputu töö — pilt selgemaks ei muutu ja triibud ei kao. Põhjus võib olla vahas, mida kasutatakse laiatarbe aknapesuvahendites. Kasuta seda abinõud siis, kui tahad vabaneda tüütust vahast.

Sega 1/2 tassi (125ml) piiritust ja sama palju puhast vett 1/4 teelusika (2ml) vedela nõudepesuvahendiga ja vala spreipudelisse. Lisa 5 tilka sidrunimahla, teepuu- või lavendli eeterlikku õli, et saavutada endale meelepärane aroom. Loksutada. Pihusta vahendit aknale või muule klaaspinnale ja pühi ajalehe või ebemevaba lapiga. Märkus: see retsept on vähem keskkonnasõbralik kui teised, puhasta aknad selle vahendiga ja edaspidi kasuta teisi kirjeldatud segusid.

Mõned faktid

  • Ajalehega klaasi kuivatades jääb pinnale mustuse eest kaitsev üliõhuke kiletaoline kiht.
  • Pese aknaid pilvise ilmaga, sest päike kuivatab pesuvahendi kiiresti ära ja jutid jäävad klaasipinnale.
  • Pese akent väljapoolt vertikaalsete, seestpoolt horisontaalsete liigutustega, nii on pärast paremini näha, kust vaja veel poleerida.
  • Kasuta puhast tahvlipuhastajat, millega on pärast pesu hea aknad üle poleerida. See jätab tugeva läike! Veendu, et kasutad kvaliteetset, mitte lastele mõeldud tahvlipuhastajat.

Jaga sinagi nippe, kuidas aknad koduste vahenditega särama saada!