Puidust mööblile avaldavad kahjustavat mõju UV-kiirgus, sademed, temperatuuri ja niiskuse kõikumised. Päike muudab pinnad üsna kiiresti luitunuks ja halliks. Ka vihm, hommikune kaste ja udu annavad oma panuse. Niiskusest kahjustunud puitpindadele tekib üsna kergesti hallitus, puit sinetub ja lõpuks ka pehkib.

Seega tasub suve alguses võtta aega, et aiamööbli väljanägemine taas värskeks muuta, sest suvel käib elu õues ja seda võiks rikastada ka kaunis keskkond.

Õlitamine tasubki ette võtta iga hooaja alguses uuesti, sest siis ei jää õlitamiste vahe liiga pikaks ja töötamine on lihtne, kuna pinnad pole jõudnud kahjustuda.

Kuidas anda oma aiamööblile ilu tagasi?

Õlisid on valikus mitmeid. Eelistada tasub kvaliteetseid õlisid, kuna need kingivad aiamööblile pikaajalise hea väljanägemise ja “tervise”. Õlid hoiavad puitu määrdumise ja niiskuskahjustuste eest, pinnad ei muutu halliks ega hakka lõhenema. Samas jääb alles puidu loomulik soojus ja ilu, kuna õlid imenduvad puidu sisse, mitte ei moodusta pinnale kaitsvat kihti nagu värvid.

Kaua Eesti turul olnud kõrge kvaliteediga puiduõli Tikkurila Valtti Kaluste- ja terassiöljy on mõeldud nii puidust välimööbli kui terrasside õlitamiseks. See klassikaline puiduõli kaitseb terrassimööblit niiskuse ja mustuse eest ning vähendab ka pinna lõhenemist.

Selleks, et anda aiamööblile uus hingamine ja teha endale rõõmu, tuleks leida vaid pintsel ja paar vaba tundi. Peale õlitamist tasub lasta mööblil veidi puhata ja alles seejärel katta laud ning sõbrad külla kutsuda.

Vaata videost, mida õlitades tähele panna, et tulemus oleks kaunis.

Jaga
Kommentaarid