Väliselt ei pruugi moodulmaja elementmajast absoluutselt erineda ja ka nende ehitusstiil on kohati sarnane ehk seinad, laed ja põrandad on elementidest. Ent moodulmaja ei vaja traditsioonilist soojustatud vundamenti, vaid piisab postidest või alusvööst, kuhu saab moodulid tõsta ja kinnitada. Kõik kommunikatsioonid on juba põranda sisse ehitatud ja objektil jääb ainult trassidega ühendused teha.

Moodulehitus ei ole olnud Eesti eramuostjate seas väga populaarne ja seda peamiselt põhjusel, et selline ehitusstiil seab teatavad piirangud arhitektuurile. Piirangud on eelkõige seotud moodulite transportimisega tehasest objektile: kuigi ülegabariidilised veosed on lubatud, on ka seal piirid ja liiga suuri mõõte ei ole otstarbekas toota kaasneva võimaliku kõrge hinnataseme tõttu. Järjest enam koguvad aga populaarsust moodulitest sotsiaalsed hooned nagu lasteaiad ja vanadekodud ning seda põhjusel, et valmislahenduste puhul on projekteerimine juba eelnevalt tehtud ja ehitusaeg kiire. Samuti saab neid hooned vajadusel teisaldada või siis vajaduse tekkimisel juurde lisada.

Eraklientidest rääkides eelistavad moodulmaju eelkõige teadlikumad inimesed, kes ei ehita endale esimest maja ja on varasemalt saanud kogemusi traditsioonilisemate ehitusmeetoditega kaasnevastest objektikülastustest ja kogu protsessi ajakulust.

Moodulmajade arengus on suurt rolli mänginud BIM-meetodil projekteerimise areng, kus kõik kommunikatsioonid ja konstruktsioonid saab väga täpselt omavahel paika panna, ja loomulikult meie tootjate kogemused. Üsna tavaline on olnud moodulitest kuni viiekorruseliste kortermajade ehitamine ning Eesti puitmajatootja Kodumaja AS püstitas Norras juba isegi 14-korruselise hoone, kus osaliselt kasutati samuti tehases valmistatud mooduleid. See näitab tõeliselt suurt arengut moodulehitiste vallas ja loomulikult on see positiivseks reklaamiks Eesti majatootjatele.

Hetkel on aktiivne huvi ka madalama maksumusega moodulite järele, seoses pagulaste majutamistega üle Euroopa. Ehk kui vaadata päringute hulka klientide poolt, siis trendid näitavad kasvu. Ja klientide huvi kasvatab ka moodulmaju valmistavate tootjate huvi pakkuda oma tootele suuremat lisandväärtust.

Maja püstitatakse koos sisseehitatud mööbliga

Tellija jaoks on oluline teada, et tema maja valmib ehituse jaoks ideaalsetes sisetingimustes ja ilmastikust tingitud ohud on välistatud. Samuti on kvaliteedikontroll ja järelevalve tehases korraldatud väga täpsete etappide kaupa.

Sarnaselt element- ja teiste tehasest tellitavate puitmajadega saab moodulmajugi tellida erinevas valmidusastmes. Kõik sõltub tootja paindlikkusest. Kuid kuna mooduli eeliseks on selle kõrge valmidusaste ja kiire paigaldus, siis see peaks olema võimalikult valmis juba tehases. Üldjuhul on moodulmajades köögimööbel ja garderoobidki juba sees.

Standardlahenduse puhul on moodulmaja tarneaeg umbes kolm kuud, kuid kui on tegemist eriprojektiga, siis on projekteerimise ajakulu lisaks. Väiksema eramu puhul on projekteerimise protsess 3–4 kuud ja suuremate projektidega võib see minna ka üle aasta. Moodulite puhul on just see planeerimine ja ettevalmistus määrava tähtsusega ja kõige ajamahukam, kuna lõpptulemus peab ideaalselt kokku sobima. Hinnatasemed sõltuvad paljustki siseviimistlusest ja eriosade lahendustest, kuid eramute puhul on need suurusjärgus 1200–1300 €/m2.