Paljud linnakorterites elavad pered hakkavad mingil hetkel mõtlema sellele, et võimaldada lastele turvaline ja looduslik kasvukeskkond, kus nad saavad rahulikult õues mängida, ilma et vanemad peaksid pidevalt mõtlema ümbritsevatele ohtudele ning pidev tänavamüra ei tekitaks lisastressi ei perele ega lemmikloomadele.

Kiire elutempo nõuab aga omakorda, et keskus ei jääks elukohast liiga kaugele ning tööle-kooli-lasteaeda saamine ei oleks tüütu ja ebamugav. Kinnisvarabürool Uus Maa on Tiskres pakkuda korterid, mis sobivad just neile peredele, kes tahavad elada linnas, kuid hindavad samas vaikset, looduslähedast ja turvalist elukeskkonda. See on sõna otseses mõttes moodne linnakodu mere ääres.

Tiskre on mugav, sest pole linn, kuid pole ka maapiirkond. Tiskrekodudest jääb Tallinna keskus umbes 15-minutilise autosõidu kaugele. Haaberstis, mis jääb Tiskrest nelja kilomeetri kaugusele, on spordiklubid, suur kaubanduskeskus ja loomaaed. Teisel pool, metsatuka taga, ainult mõneminutilise autosõidu kaugusel, asub Tabasalu. Tiskrekodu maja üle tänava naabriks on armastatud Lucca restoran. Ümberringi on lasteaiad, koolid, poed, samuti meri, metsatukad ja rohelised niidud.

Tiskrekodud on mõeldud kõigile, kes soovivad elada linnas, kuid hindavad uksest välja astudes looduse rahustavat mõju ja merelõhna. Aadressil Taludevahe 65 valminud moodsas kortermajas on saadaval kahe- ja kolmetoalised mugava planeeringuga korterid, mis sobivad nii suurtele kui ka väikestele peredele. Elamu teeb eriliseks see, et igal korteril on rõdu, mis võimaldab nautida värskendavat hommikukohvi värskes õhus toast välja astumata. Maja kõige ülemise korruse korterite juurde kuuluvad terrassid pakuvad lõõgastavat vaadet merele ja päikeseloojangule.

Kodule lisab turvalisust piirdeaed ning maja on maantee poolt kaitstud müratõkkeseinaga. Elamu ümbrus on haljastatud ning pere kõige pisematel on roheluses oma mänguplats, kus kiikuda või liivalosse meisterdada.

Maja lähedal on kergliiklustee, mis võimaldab jalakäijatel mugavalt liikuda, kuid miks mitte ka tervisejooksu või rulluisusõitu teha. Kõigest mõnesaja meetri kaugusel asub liivane mererand. Maja juures on ühtlasi bussipeatus, et vajadusel oma transpordita punktist A punkti B saada.

Tiskrekodu korterid on keskmisest korterist ruumikamad. Mugavust lisavad avarad esikud ja hinnatud garderoobitoad. Loomulikult kuulub iga korteri juurde panipaik, mis on juba korteri hinna sees, ning majaelanikele on turvaliselt korraldatud ka parkimine. Lisaks on majas lift, et lapsevankrid, mööbel või raskemad ostukotid mugavalt, liigse pingutuse ja närvikuluta korterisse toimetada.

Kõik korterid on praeguseks juba täiesti valmis ja sisse on võimalik kolida kasvõi kohe. Korterite siseviimistlus on heledates, positiivset meeleolu loovates ja maitsekates toonides. Kvaliteet ja materjalid vastavad ka kõige nõudlikumale maitsele, näiteks paiknevad duširuumis tõestatud kvaliteediga Villeroy & Bochi WC-pott ning valamu. Ka vannitoad on sarnaselt eluruumidele heleda viimistlusega.

Kui vanemasse korterisse kolides võivad summad ülalpidamiskulude eest küllatki suured tulla, siis uued elamud on ehitatud energiaklasside nõudeid silmas pidades. Tiskrekodude maja kuulub B-energiaklassi, mis tähendab, et küttesüsteem on lahendatud lokaalse gaasikatlaga, igas korteris on autonoomne soojustagastusega sundventilatsioon, mis tagab kontrollitud soojushulga ning madalad küttearved.

Tärkava muru lõhn kevadisel hommikul, suvine linnulaul, sügisvärvides metsatukk või kaunid lumised metsatukad aitavad Tiskre elanikel aastaaegade vaheldumisest osa saada. Kõik ei ole suurlinlikult ühtlane ja hall või porine, vaid igas aastaajas on võimalik leida loodusele omast ilu.

Lisaks on Tiskre väga hinnatud turvalisuse ja inimeste ühtehoidvuse poolest. Eriti oluliseks peavad seda lastega pered, sest vanemad võivad julgelt lapse õue mängima lubada. Naabrid on kas teretuttavad või nägupidi teada ja samuti laste mängukaaslased. Kui hing ihkab elada linnas, ent samas ka maapiirkonna rahu, siis Tiskres on killuke linna, aga ka looduse naturaalset lähedust.

Jaga
Kommentaarid