Kampsunid
Vabameelsed, säästlikud ja keskkonnahoidlikud üürijad. Tavaliselt üürib kampsun korterit teiselt Supilinnas elavalt kampsunilt. Maaklerit võetakse jutule vaid siis, kui too ilmub kohtumisele jalgrattaga. Eelistavad odavat või olematu hinnaga pinda, kuid on seetõttu ka väga leplikud.

Mida iganes, kus iganes
Maaülikooli soomlasest veterinaariatudeng, kes tönkab paar sõna eesti keelt. Soovib üürikorterit Rüütli tänava sektorisse, kus oleks hea üle õue sõpradega öösiti õlut rüübata. Eelistab kesklinna ja/või pubi lähedust. Hind ei ole oluline.

Diplomaat
Valdavalt hea või väga hea välimusega hästiriietatud noormees, kes õpib majandust või juurat. Ta on kas suurepärase suhtlemisoskusega või pigem mõtisklev ja soovib heas korras “koos kõigega” korterit kesklinna piirkonnas. Diplomaat on kursis kõigi olemasolevate seadustega, mis tavaliselt ei puuduta küll kuidagi üürimist. Tema esimesteks muredeks on maakleritasu suurus ja soov, et internet oleks hinna sees. Maksab kas ise või on üüri tasujaks vanemad. Eelistatuimad piirkonnad on kesklinn, Ülejõe, Karlova või Tähtvere. Üürihinda peab sõltumata selle suurusest igal juhul kalliks, nii et peab tingima.

Lapsed on-ei ole
Selle üürijatüübi esimene küsimus on sageli “Kas omanik lapsi soovib?” Laste arv selgub valdavalt üsna vestluse lõpus ning on tavapäraselt algsest numbrist erinev — algul on üks, hiljem 3 ja enam. Ärrituvad selle peale, et leping on esialgu kõigest aastane ja põhjendavad seda ärritust asjaoluga, et peavad niigi sagedasti kolima. Finantsstabiilsus jääb selgusetuks ja nime küsimise peale päritakse „Kas te olete politseist?” Üürimiseks sobivad kõik piirkonnad, kuid määravaks saab kooli või lasteaia asukoht. Väga hinnatundlik üürijatüüp.

Beib
Kõrgharidust omandav noor iludus. Kuna isa tasub kulud, siis üürihind ei ole oluline, aga korter peab väga ilus olema. Eelistusteks on uus maja ja keskküte. Beib tüüpi üürijad võivad üürida pinda 2-3 kaupa. Piirkond: Kesklinn, Ülejõe, Karlova, Vaksali. Eelistavad mõistlikke hindu, aga saavad aru, et hea asi maksab.

Noorpaar
Valdavalt leplikud, asjalikud ja õppimisele suunatud noored, kes eelistavad hubast ja heas korras väikest pesa. Neid iseloomustab kohusetundlikkus ning intelligentsus. Piirkondadest armastavad Karlovat, Tähtvere ja Supilinna. Head üürilised, sest tavaliselt käivad mõlemad ka tööl. Hinnaeelistus: mida soodsam, seda parem.

Elu hakkab
Gümnasistid või esmakursuslased, kel on korterist „suhtsuva“, aga kuna maksjad on vanemad, siis liiguvadki nendega koos ringi. Pabistavad vanemad võivad olla erutatud, keskenduvad pisiasjadele ja tahavad veenduda, et „omanik on normaalne“ ning kindlasti soovivad korteris näha elementaarseid asju nagu köögimööbel, -tehnika ja magamisase. On valmis leppima ühe toaga korterist või siis riidekapi suuruse kööktoaga ühiselamutüüpi majas. On hinnatundlikud.

Elumuutus
Keskealised, pisut kurvameelsed inimesed, kelle elumuutuse põhjus on enamasti lahutus. Soovivad suhelda või siis vastupidi — ei suhtle üldse. Piirkond pole eriti tähtis, kuid puhas ja pisikene korter on kindel eelistus. Eelistavad suurt 1-toalist või väikest 2-toalist, kuna aeg-ajalt käivad ka lapsed külas. Hinnalt tundlikud.

Korralik või siis ei ole
Telefoni teel suheldes tundub üsna keerulise diktsiooni ja segase jutuga, mis jätab mulje, et võib-olla purjus, võib-olla ka tugeva aktsendiga või muukeelne. Valdavalt meesterahvas, kes ei mäleta täpselt, millist kuulutust, kust kohast või miks ta vaatas. Võib helistada maaklerile suvalisel kellaajal. Küsimusele maksejõulisuse kohta vastab ärritunult, et rahas pole probleem, seda puru ikka leidub, “sotsiaalabi osakond ju maksab”. Piirkond pole tähtis. Kuna seda tüüpi üürijad tavaliselt ei tea või ei mäleta, mis konkreetse üüripakkumise hind oli, siis üllatuvad nad alati ja peavad hinda igal juhul kalliks.

Mina ise olen tark
Valdavalt üle keskea daam, kes pidevalt rõhutab, et on väga korralik ja talle ei meeldi see või see asi elus. Norib kõikvõimalike pisiasjade kallal, soovib ise üürileandja kulul remonti teha, soovides seejuures kindel olla, et üürile antakse vähemalt elu lõpuni ning omanik peaks garanteerima, et ta korterit kunagi maha ei müü. Piirkond: bussipeatus võiks olla lähedal. Hinnaeelistuselt tundlik.

Kas tundsid end siin ära?