Koostöö kliendiga sujus üldse väga hästi. Kõiksugused probleemid — eks neid ikka tuleb ehituses ette — said kiiresti lahendatud ja kogu protsess sujus tõrgeteta.

Ehitamise muutis keeruliseks asjaolu, et majal on kolm tasapinda, mis kõik on kokkupuutes maaga ehk hoone tuli ehitada treppis mäenõlvale. See seab teatud riskid — kas maja ja vundament omavahel ka kokku sobivad? Õnneks läks kõik hästi.

Kuna tellija on Norras tuntud naislaulja ja kuna tema abikaasa on samuti muusik, sai majja ehitatud helikindel muusikastuudio. Erinõudmisega tuli arvestada juba maja projekteerimisel ja selle kohta olid kindlad nõuded.

Maja elemendid toodeti tehases ühe kuuga, objektil kestis kogu ehitusprotsess neli kuud. Tehasemaja ehitamise puhul on kõige tähtsam põhjalik projekteerimistöö — tugevusarvutused, sõlmed, elementide ja montaažijoonised jne. Ilma ehitusinsenerita head tehasemaja ei saa. Puitkarkassil elementmaja puhul on kõige tähtsam see, et ehitatud oleks tihedalt. Sees peab olema korrektselt paigaldatud aurutõke, väljas vee- ja tuuletõke.

Kui kasutada õigeid lahendusi ja materjale, teenib üks puitmaja mitme põlvkonna elanikud ilusasti ära, sõnab Mikomägi põgusas vestluses.

Katkend artiklist "Fookuses: AAsta tehasemaja 2016", mis ilmus Eesti Ekspressi kuukirjas Moodne kodu 27. aprillil 2016.

SAMAL TEEMAL: