Hektor Light on kaasa löönud Disainiööl mitmetel aastatel ja erinevatel viisidel kuna hindab kõrgelt Eesti disaini ja Eesti disainerite loomet, seetõttu on kavandatud ka erinevaid üritusi, et esile tuua nende loomingut. Näiteks lambivalmistamise töötubasid, kus sisearhitektuuri õppivad tudengid said ise oma valgusti kavandada ja oma kätega valmistada. Nende loodud valgustid olid näitusel, millest parimad tööd jõudsid ka Disainioksjonile.

Hektor Light eksponeerib ja müüb oma esindustes ja kauplustes ka Eesti valgusteid. Näiteks Tõnis Vellama valgusteid ja nüüd paljude noorte loodud valgusteid nagu OOt-OOt nominatsioonis olevat uudist, Markus Oder kaelkirjakute seeriat, Kristjan Urke jt. Hektor Light on korraldanud ka näitusmüüke Reet Ausi ja Tiina Talumehe kollektisoonidele. Muuhulgas on südameasjaks võetud tõsta ja innustada noori sisearhitektuurist ja disainist huvitatuid looma Eesti disaini viies läbi koolitusi sisekujundusest huvitatud inimestele.

Juba sellel reedel toimuva töötoa eesmärgiks on näidata, kuidas on võimalik ise valgustikuplit disainida. Toetades sealjuures taas Eesti toodangut, nimelt on kuplid, millele hakatakse peale maalima, toodetud Eestis. Töötoas saavad kaasa lüüa kõik huvilised, kes kiired registreerujad, sest üritus on limiteeritud osalejate arvuga. Töövahendid ja kuplid on Hektor Lighti poolt. Kui eelnev maalimise kogemus puudub, siis ei tasu sellest heituda, kuna töötoas on väga kompetentne juhendaja kunstnik, sisekujundaja, Tartu Kõrgema Kunstikooli õppejõud Madis Liplap, kes abistab kavandi visandamisega ja selle kangast kuplile viimisega. See, kas aktimaal tuleb mees- või naismodelliga, jäägu esialgu üllatuseks. Kuid tegemist on proffiga, kel on suurepärased võimed erinevaid, ka keerukaid poose võtta, millest tuleks maalijal välja valida endale sobivaim ja meeldivam.

Töötuba on tasuta, eelregistreerimiseks (kuni kohti järkub) kirjutada info@hektor.ee

Jaga
Kommentaarid