Näiteks korterist alguse saanud veeavarii või tulekahju korral võivad kannatada saada naabrite korterid ja neis asuv vara või ühiskasutuses olevad trepikojad. Sel juhul on abiks vastutuskindlustus, mis hüvitab kolmandatele isikutele tekitatud kahju.

Kodukindlustuse lepinguga saab kindlustada ka näiteks ajutise elukoha üürikulu, kui kindlustusvõtja elukoht muutub kindlustusjuhtumi tagajärjel elamiskõlbmatuks ning ta vajab ajutiselt asenduselamispinda.

Korteri kindlustamisel on oluline teada, kas korteriühistu on sõlminud kindlustuslepingu majakarbile. Kui korteriühistule on tehtud kindlustus, siis piisab ühistu liikmetel vaid oma korteri siseviimistluse ja koduse vara kindlustamisest, sest seda ühistule kuuluva majakarbi kindlustus ei kata. Majakarp, õuerajatised ja muu ühisosa on sellisel juhul aga kaitstud ühistukindlustusega. Kui ühistul kindlustuslepingut ei ole, võiks valida korteriomandi kindlustuse, sest see katab ka korteriomaniku kaasomandi suurusele vastavad hoone osa kahjud.

PZU Kodukindlustuse eelised

  • Koguriskikindlustus sisaldab kuni nelja aasta vanuse koduse vara ja integreeritud köögitehnika sisemiste elektriliste või mehaaniliste rikete kindlustuskaitset.
  • Hüvitamisel ei arvestata kindlustatud eseme kulumit ja tekkinud kahju hüvitatakse põhimõttel uus vana vastu.
  • Lisaks kindlustatud varale kuuluvad kahju korral hüvitamisele ka kahju ärahoidmise või vähendamise kulud.
  • Kindlustatud on kindlustusvõtja ja tema pereliikmetega kaasas olev kodune vara kuni 2000 euro väärtuses (kindlustuskaitse kehtib kogu maailmas).
  • Omavastutust ei rakendata tulekahju korral, kui kindlustatud ehitis on hävinud rohkem kui 50% ulatuses.
  • Koos kindlustatud hoonega on kindlustatud ka selle juurde kuuluvad rajatised ning kuni 20m2 suurused väikehooned ja hoone kütmiseks vajalik kütteaine kokku kuni 10 000 euro väärtuses.
  • Koos kindlustatud hoone või korteriga on kindlustatud ka sisseehitatud mööbel ja integreeritud köögitehnika.

Tutvu PZU Kodukindlustusega kodulehel www.pzu.ee!

Jaga
Kommentaarid