“Kui viimase masu ajal oli kõik väga praktiline, siis praegu on trendid läinud peenemaks ja detailitäpsemaks. Hästi müüb skandinaavialik ja hele sisustus, millele on lisatud hipsterlikke elemente,” ütles Vahter.

Martin Vahteri sõnul on ostuotsus emotsionaalne ning inimesed otsivad hea feng shui ga kodu. “Moodi on tulnud terrassid ja rõdud, mis pole ammu enam pelgalt koht, kus pesu kuivab. Moodsas kodus on ka palju hubaseid ja omavahel sobivaid valgusteid,” ütles Vahter.

Kinnisvaraeksperdi kinnitusel on mood muutunud kallimaks, näiteks oli 2014. aasta vaadatuim kinnisvarakuulutus loft-tüüpi korter. “Vanadest industriaalehitistest korterite tegemine on ülemaailmne trend ning ka siin renoveeritakse selliseid maju järjest enam,” ütles Vahter ja lisas, et Eestis on loftide ehitamiseks palju head algmaterjali.

“Parimad selle arhitektuuri näited on Rotermanni ja Lutheri kvartalid, mis on mõlemad välja müüdud ja väga nõutud. Sellise pinna miinus võib olla kallis hind ja kõrge ruumi ülapidamiskulud,” ütles Vahter.