Hiljuti meedia kaasabil avalikkuse ette jõudnud mitu naabritevahelist tüli, kus ühel juhul politsei sai tühiväljakutseid, sunnivad tõdema, et inimeste oskus kompromisse leida kipub jääma kasinaks ning see omakorda teeb asjatut lisatööd politseile, kel tarvis palju olulisemate asjadega tegelda kui kellegi lõhutud begooniapott või välja juuritud elupuu," tõi Mardi näiteid.

Tema sõnul tuleks täpselt vaadata, missugused võimalused on korrale kutsuda näiteks ühistu juhatust, juhul kui selle tööga ei olda rahul.

"Üldkoosolek võib näiteks nõuda revisjoni, kui rahaasjade suhtes on tekkinud kahtlusi," andis Mardi nõu, rõhutades, et alati võib sirvida ka Eesti Korteriühistute Liidu koostatud raamatut vastavasisulistest Riigikohtu lahenditest.

"Siis on kohe selge, kas ühes või teises küsimuses on üldse mõtet kohtusse pöörduda." Kõige rumalamaks käitumiseks peab Mardi olukorda, kus jonnakas korteriomanik, kes millegagi rahul pole, keeldub majanduskulude arveid tasumast. "Sellega ei jõua kuhugi, hiljem tuleb nõe tasuda niikuinii, lisanduvad aga veel ka kopsakad kohtukulud," hoiatas ta. Murelikel kodanikel, kel majas mõni tüli kerkimas, soovitab Mardi julgelt pöörduda ka Eesti Korteriühistute Liidu juristide poole. "Sõltumatu instantsina püüame me alati inimesele parimat nõu anda," rõhutas ta.