Üsna kollase maja projekti alguses otsustasime eelmiste omanike poolt planeeritud saunast loobuda. Lastega tundub vann kuidagi mugavam ja praktilisem kui saun. Pealegi saab saunatada siin ikka ühe ja teise juures, on see ju ka pigem selline seltskondlik tegevus. Samuti ei suutnud me jah öelda diivanil lösutavatele saunalistele ja märgadele jalajälgedele värskel parketil. Kuigi saunainimesed oleme küll! Habemik unistab saunast ärklikorrusel.

Millega katta vann väljastpoolt?

Seega vanni kasuks me otsustasime — Villeroy & Bochi Oberon. Seda olen vist küll juba kümme korda maininud. Vann on olemas. Ootab vannitajaid. Vanniga on ainult üks küsimus veel — sellel nimelt puuduvad paneelid. Need on siis need kilbikesed (või kuidas seletadagi), mis ümber vanni käivad, et asja ilusamaks timmida. Paneele pole. Ideid õnneks on. Esiteks muidugi tavapärane plaatimine — kataks vanni keraamiliste plaatidega. See on ausalt pigem varuvariant olnud. Rohkem oleme mõelnud vanni katmisele puiduga, näiteks tiikpuuga. Huvitav, kas on veel mingit sobivat puitmaterjali, mida vanni ümber kasutada? Jaga julgelt, kui oled kursis. Aitäh ka!

Nagu plaanilt näha, siis tuleb ka dušš. Mulle meeldib, et dušinurga sisse jääb osake korstnajalast. Nii kihvt mu meelest, aga jällegi: kuidas seda viimistleda? Dušši ja vanni hakkab eraldama klaas. Ma igatsen mattklaasi, äkki seda ei pea nii tihti veepiiskadest puhtaks nühkima. See klaas on muidugist tulevikkude tulevikumuusika, sest kindlasti (ehk: paraku) on sada olulisemat asja, millesse praegu investeerida.

Dilemmad — kui palju puitu on palju ja kas üks või kaks kraanikaussi

Seinasisese WC-poti tagune sein annab mulle veel hulganisti mõttetööd — kuna sinna tekib väike nišš ja meil juhtumisi on ühest salakohast vana puitu saada, siis tahaksin tolle seina osaliselt vana puiduga (nt kalasabamustris) katta ning kõrvale ehitada riiuli rätikute ja ninni-nänni hoidmiseks. Nõrk koht plaanikeses on see, et ma kindlasti ei taha kasutada kaht eri masti puitmaterjali — näiteks tiikpuud ja vana puitu korraga. See oleks kuidagi… ebakõlaline. Aga millestki tuleb paraku loobuda. Seega, lubage, ma veel mõtisklen siin asja üle.

Järgmiseks jõuame valamukapi juurde. Vot, järgmine komistuskivi, sest sinna olen samuti vaimusilmas puitu ette kujutanud, AGA puidu üleküllust kindlasti tekitada ei taha. Kuigi kisub sinnapoole, kas pole? Nii et mõtlemist on veel omajagu. Loodan, et mul õnnestub mõne hea maitsega inimese käest nõu küsida. Kuigi sisekujundaja planeeris meile kaks kraanikaussi, siis oleme omavahel kuidagi vaikimisi ühe peale jäänud. Vot ei teagi, kas hakkame seda kahetsema kah. Pean Habemikuga sellest homme veel juttu tegema, äkki ikka kaks on etem. Võiksite julgelt oma kogemusi jagada — kas kaks siis ikka on nii palju parem?

Valamukapi kohale tahan suurt peeglit, kuhu iga hommikune ruttaja end vaatama mahuks. Ja palun mulle ka korralik valgustus (aitäh!) peegli kohale/kõrvale, et end vahel ikka mukkida ka näeks.

Modernselt rustikaalne

Nagu läbi kumab, siis mulle meeldib selline veidi rustikaalne stiil modernsega kõrvutatult. Viimistluse osas kasutame kahtlemata keraamilisi plaate (kindlasti seal, kus dušš ja vann), kuid lisaks vajame veel midagi. Oleme kaalunud lubikrohvi kasutamist, see pidavat niisketes ruumides edukalt toimima. Värvilahendus siis pigem heledam — pean silmas halli eri varjundeid, beež mind miskipärast ei kõneta. Või alternatiivina kontrastne must-valge, sest see veab nagu alati kindlalt välja.

  • Vaata kindlasti mu blogisse ka — näitan seal palju inspiratsioonipilte ja jagan oma Pinteresti kontot!
  • PS! Blogi Facebooki lehel on jälle uus loosimismäng käimas! Uuri asja, jõulud ju tulekul ja puha!

Artiklis kasutatud Shutterstocki fotod on illustratiivsed

Jaga
Kommentaarid