Muidugi, tulevikku ennustades tasub arvestada ka ootamatustega. Näiteks praegu on meile suurimaks küsimuseks, kuidas lahendatakse mured sanktsioonidest tekkinud probleemidega ekspordis. Kui kõik läheb hästi ja leitakse uusi turge, säilivad töökohad ning on olemas ka raha, mida kinnisvaraturule tuleb.

Pakkumishindade kujunemises veel suuri muutusi toimunud pole ning need on varasema tõusu inertsist kõrged. Samas on hinnad aina kaubeldavamad ning see paistab eriti silma suure hulga ühetüüpsete korterite puhul.

Endiselt aktiivne uusarendusteturg kandub üha enam nii Tallinna kui Tartu äärelinna, sest nõudlus on suurenenud just taskukohaste, hea kvaliteediga uute korterite järele. Tihenev konkurents ei lase pakkumishindadel enam kasvada.

Üüriturg on taas rahunenud ning hinnad langemas aasta keskmisele tasemele. Sellele aitab kaasa ka pakkumiste pidev kasv, sest uusarendustesse soetatud investeeringukorterid saabuvad kohe turule.

Maa-ameti andmetel toimus septembris üle Eesti 3877 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on augustist 18% enam. Samas on möödunud aastaga võrreldes toimunud ühe protsendiline langus. Kõigi kinnisvaratehingute rahaline kogukäive oli septembris 196,87 miljonit eurot, mis on aasta keskmisest kõrgem tulemus.