Puitpinnale avaldavad kahjustavat mõju päike, sademed, temperatuuri ja niiskuse kõikumised. Oled kindlasti tähele pannud, et lume sulades on sulaveed justkui kaasa viinud ka terrassi ilu ja see on muutunud ilmetuks ja tuhmiks. Kevadiselt võimas päike annab oma lisapanuse ja muudab terrassi nädalatega laiguliseks, hallikaks — terrass pole enam kaugeltki selline, nagu alguses.

Kuigi mõte võib selles suunas liikuda, ei tasu terrassi väljavahetamisele siiski veel mõelda. Puiduõlidega saab terrassi väljanägemise taas kauniks muuta ja see töö käib õigete meetodite ning vahenditega kiiresti. Õlitatud terrass on jala all sama mõnus nagu töötlemata naturaalne puitpind, kuid õlitamine annab terrassile korraliku kaitse.

Kuidas anda terrassile pikk iga?

Heaks harjumuseks on vaadata kõik lageda taeva all olevad puitpinnad iga suvehooaja alguses uuesti üle, sest sel juhul piisab ühekordsest õlitamisest ja saabki taas õuerõõme nautima asuda. Õlitamine on lihtne ja meeldiv tegevus — vaid mõne tunniga saab muuta talve üle elanud terrassi uuesti mõnusaks kohaks, kus pere ja sõpradega päikese käes aega veeta.

Mida ja kuidas kasutada?

Ehituspoodi suundudes võtab lai puiduõlide valik silme eest kirjuks, aga millist siis valida, kui tahad olla kindel tõeliselt heas kvaliteedis? Kaua Eesti turul olnud Tikkurila klassikaline puiduõli Valtti Puuöljy on välja töötatud spetsiaalselt meie Põhjamaise kliima tarvis. Valtti Puuöljy hoiab puitpindasid määrdumise ja niiskuskahjustuste eest, pinnad ei muutu halliks ega hakka lõhenema. Valtti Puuöljy puiduõli saab toonida iga aia jaoks sobilikku tooni ning muuta terrassi omanäoliseks ja kordumatuks.

Vaata terrassi õlitamise töökäiku õppevideost.

Jaga
Kommentaarid