Tuleohutuse seaduse kehtestamisest, mis selle kohustuse määrab, möödub tänavu septembris 5 aastat. See tähendab, et käesoleva aasta sügisel peab igal kütteseadmega maja omanikul korstnapühkija tehtud tööd tõendav dokument olemas olema.

Korstnapühkija akt on tähtis ohutuse seisukohast, kuid annab majaomanikule lisaks ka spetsialisti arvamuse küttesüsteemi tehnilise korrasoleku kohta ja õnnetuse korral on võimalik kindlustushüvitise saamiseks tõendada, et küttekolded olid hooldatud. Seepärast tuleb akt kindlasti säilitada. Kui küttesüsteem on ohtlik ja seda kasutada ei tohiks, annab korstnapühkija sellest teada omanikule ja ka päästeasutusele.

Kes ei ole viimase viie aasta jooksul lasknud korstnaid puhastada kutselisel korstnapühkijal, soovitab Päästeamet korstnapühkija kontakti saamiseks helistada päästeala infotelefonil 1524. Korstnapühkijal peab kindlasti olema kutsetunnistus. Selle kehtivust tuleb enne töö tellimist kindlasti kontrollida kutsekoja kodulehel.

Tuleohutuse seadus jõustus 1. septembril 2010. Igal majaomanikul on võimalus otsustada, millisel perioodil viie aasta jooksul ta oma ehitise küttesüsteemi puhastamise kutsetunnistusega korstnapühkija teha annab ja vastava akti nõutab. Kui majaomanik on viimase viie aasta jooksul kutsetunnistusega korstnapühkija teenust kasutanud ja vastav akt on olemas, ei ole kohustust sel aastal korstnapühkijat kutsuda, kuid on siiski soovitav. Kortermajades ja ridaelamutes peab korstnat pühkima igal aastal kutseline korstnapühkija, kes tehtud tööde kohta akti väljastab.