Tõuke valgusallikate ümbervahetuseks on andnud ka muudatus Euroopas Liidus, mille kohaselt keelustati kõigi klaaride ja mattide hõõgpirnide tootmine ja tarnimine. Tulevik kuulub energiasäästulampidele, säästlikele halogeenlampidele ja LEDidele — nüüdisaegsetele tehnoloogiatele, mis säästavad raha, energiat ja vähendavad CO2. LED valgustid on igas mõttes hea valik.

  • Erinevate riputusvõimalustega, 3 erinevat tooni 20W Lediga Flosi valgusti Aim, vaata lähemalt SIIT.


LEDidel on pikk eluiga — kuni 50 000 töötundi, s.o ligi 6 aastat, samas kui halogeenide eluiga on 500-3000 tundi, hõõglampidel 1000 tundi ja säästulampidel 6000-20 000 tundi.

LED on löögi- ja põrutuskindlam kui seda on hõõgniidiga valgusallikas. Nad süttivad ja saavutavad heleduse kohe ja on saadaval nii sooja kui külma valgusena. Sooja valguse LEDe eelistatakse kasutada eluruumides. Külma valguse LEDe võiks kasutada töötsoonides (näiteks garaažis, töötoas).

  • Icone valgustit Spillo võib paigaldada nii lakke, seina, kui süvisesse. On suunatav 90 kraadi. Saadaval must, valge, kroom ja kuldne variant, vaata lisa SIIT.

LEDide kasutusala on avardunud — disainvalgusti LEDiga

Varasemast markeerimise valgusest on saanud laialt kasutatav valgustus. LEDe kasutatakse nii eksterjööris kui ka interjööris. LEDe saab osta süvisesse, seinale, siinile ja karniisile, prožektorite ja torudena. Ka disainvalgustid liiguvad üha enam LEDi poole.

  • Foscarini PINIC


Uueks suunaks on valgustid, mille sisse on LED valgusallikana juba sisse ehitatud. Tegemist on mittevahetatava valgusallikaga valgustiga. Muretu! Tegu on pea eluaegse valgustiga, kus valgusallikat vahetada ei saagi.

  • Otylight valgusti Wally Ring Led lambiga 13,1 W 3000 K. Pinnakattena on pakkuda musta ja valget. Võimalik on tellida ka külma valgusega (4000 K), vaata lähemalt SIIT.


LEDide valikul ei tasu lähtuda kõige odavamast

Aastatega on hinnad küll jõudsalt langenud, kuid kvaliteetse LEDi hankimine tundub tarbijale ikka kallis. Siin tuleks teada, et LEDi hind sõltub dioodi kokkupanemise kvaliteedist. Dioodid jagatakse A ja B seeria toodeteks. A seeria dioode kasutavad vaid tunnustatud tootjad, B seeria dioodid aga ei vasta kõrgematele kvaliteedinõuetele ja tootjad, kelle nimegi tootel ei mainita, saavutavad selle nipiga LEDi madalama hinna.

  • Laos Universal, vaata valgustit lähematl SIIT.

Jaga
Kommentaarid