Warne ideed kasutades kattis Charles väikese suvemaja ja selle juurdeehituse 4 mm paksuse klaasiga. Laiendus andis majale juurde kahekordse mahu, mis on täidetud Vahemerele omase kliimaga — seal saab kasvatada tomateid, kurke ja viinamarju.

Temperatuur n-ö kasvuhoones sõltub täiesti päikesest. Kui päikest üldse ei ole, siis on seal sama temperatuur mis väljas, aga piisab juba tunnikesest päikesesoojusest, et temperatuur hakkaks kiiresti tõusma. Ikkagi kasvuhooneefekt! Kui päike jaanauri lõpus juba paistma hakkab ja väljas on näiteks -2 kraadi, siis ülemisel korrusel saab nautida juba 15-20 soojakraadi. Muidugi on maja ise soojustatud piisavalt ja päikesevabal ajal külm tuppa ei pääse. Klaas ümber maja annab külmal ajal siiski 10-kraadise soojavõidu, sest on tuultele suletud.

Uus puitlaudis on pandud mõni aasta tagasi ja see on töödeldud ainult linaseemneõliga. Muud ilmastikukindlat töötlust polegi vaja, sest põhjamaine karge kliima otseselt majani ei jõua. Klaasi all olevat maja on ka lihtsam hooldada.

Lemmikkohaks on klaasiga kaetud katuseterrass. Kuna katust polnud enam vaja, siis see eemaldati ja nüüd laiub seal ruumikas ala, kus saab päevitada, lugeda ja laps mängida.

Klaaskatusel on luugid, mida kuumemal ajal tuleb aegajalt avada, sest liigne kuumus tuleb välja lasta. Luugid on sätitud automaatselt avanema temperatuuri järgi.

Kasvuhoone ei ole ainuke uuendusmeelne lahendus nende kodus. Inseneriharidusega Sacilotto on ehitanud majja oma kanalisastsioonisüsteemi, mis on ka väga ökoloogilise lahendusega. Muidugi kogutakse ka vihmavett, mida saab kasutada taimede kastmiseks.

Marie ja Charles on maja ehitanud 10 aastat ja selle peale on kulunud ligi 80 000 eurot. Veelgi põhjalikuma ülevaate saad videost (inglise keeles). Tasub vaadata!