Icynene vahtsoojustuse eelisteks on õhutihedus, kuivavus (hingavus) ja paigaldusprotsess, kus pinnale kantav vaht paisub kiiresti, nakkudes seejuures ümbritseva konstruktsiooniga. Antud tehnoloogiaga on välditud võimalikud õhulekke kohad. Vähetähtis pole ka materjali stabiilsus ajas — ei pragusid ega vajumisi, ka närilistele kõlbmatu.

Konstruktsiooni soojustamisel saab kasutada õhemat soojustuskihti, puudub vajadus lisamaterjalide kasutamiseks ja arvestades paigalduskiirust, võib lõpptulemus osutuda odavamaks kui traditsioonilise soojustuse puhul.

Otsustades vahtsoojustuse kasuks, tuleb meeles pidada, et vahtusid ning nende tootjaid on palju ning need erinevad oma kvaliteedilt. Oluline on teada toote kaubamärki, mis võimaldab hankida lisainfot internetist.

Täpsustada, kas vaht on tööstuslikuks otstarbeks või ka elamuehituseks. Eluruumides võib olla ohtlik kasutada odavaid koopiatooteid üldnimega PUR. Tootjamaa teadmine aitab selgitada millistesse klimaatilistesse tingimustesse vaht sobib, millised testid on läbitud ning kui pikk on tootele antav garantii. Icynene puhul on see 50 aastat.

Energiasääst algab läbimõeldud soojustusest ja tasub end kiiresti hoone edaspidisel ekspluateerimisel.

Lähemalt: www.icynene.ee
Jaga
Kommentaarid