PechaKuchaNight tuleb Noblessnerisse

Esimene neist on 30. septembril kell 17–19 Noblessneri valukojas toimuv PechaKuchaNight, mis on Tokyo arhitektidelt pärit spetsiifiline esitlusformaat, mille abil kannavad loomeinimesed ette oma uusi ideid ja jagavad kogemusi. Formaat ise on lihtne, kõigest 20 slaidi, millest igaüks on ekraanil 20 sekundit. Kiire tempo abil antakse edasi ettekande essents ja ei teki laialivoolavust. PechaKucha toob lavale esinejad Eestist ja välismaalt. Kõnelevad näiteks maastikuarhitekt Gen Mandre, kes tegeleb sademevee käitlemise problemaatikaga linnaruumis; Margus Siilik, kes loob, mõeldes keskkonnasäästlikkusele; Tartu Loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi; graafiline disainer Zsófia Sztranyák ja professor Beata Fabisiak.

Luule sahtlipõhjast välja!
Teine üritus toimub 30. septembril kell 19 Noblessneri valukojas ja see on midagi luule- ja kunstihuvilistele. Nimelt ürituse “Kapist ja sahtlist välja!” raames toovad külastajate ette enda luuleloomingu legendaarsed arhitektid Leonhard Lapin ja Vilen Künnapu, graafiline disainer Asko Künnap, sisearhitekt Sirje Kadalipp, disainerid Tarmo Luisk ja Tõnis Vellama. Et õhtu veelgi meeleolukamalt kulgeks, musitseerib ansambel AU koosseisus Asko Künnap, Kivi Larmola ja Adam Cullen.

Külasta, vaata ja uuri

Juba tuntud headuses avatakse ka sel sügisel Disainiöö raames Disainitänav ja Moepõik. Noblessneri valukojast leiavad endale midagi originaalset nii moe-, aksessuaari- kui ka sisustushuvilised. Kosutada saab ka enda maitsemeeli, sest avatud on pop-up-söögikohad. Disainitänav ja Moepõik on avatud lausa kolm päeva, 29. september–30. september kell 12–19 ja 1. oktoobril kell 12–18.

Peale Noblessneri piirkonna ürituste soovitame veel vaatama minna näitust “Kaadris ja kaadri taga. Boris Mäemetsa moefoto”. Seda visuaalselt lummavat näitust saab külastada Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis 27. september–1. oktoober. Mäemets on Eesti moefotograafia üks alustalasid, kes pildistas seeriaid ajakirjale Siluett ja Tallinna Moemajale. Näituse kuraator on kunstikriitik Anne Vetik.

Veel toimub palju huvitavat disainer Stella Soomlaisi stuudios aadressil Telliskivi 62. Soomlaisi stuudio tegeleb nahast kottide ja aksessuaaride valmistamisega ning alates juulist on avatud ka tema esimene brändipood. Disainiöö raames toimub seal 26. septembril kell 18 Riina Varoli fotonäituse “Psyche tee” avamine. 27. septembril kell 18 räägib Gerli Pesor enda praktikakogemusest maailmakuulsas Alexander Wangi moemajas Londonis. Pärast seda on võimalus erihinnaga kümme eurot meisterdada endale käepaelu. Ja disainihuviliste meeleheaks on stuudio telgitagused vaatajatele avatud 27. september–29. september kell 11–19.
Jaga
Kommentaarid