• Stardipaugu teeb õpikoda Disainmõtlemine praktikas, mis on mõtle-kaasa-töötuba, kus saad loominguliste ülesannete kaudu meeskonnaga oma disainmõtlemise oskusi teritada. Disainmõtlemise oskused saab proovile panna juba 26. septembril kell 15.30–17.30.
  • „Valguse varjud, uurimus ja disain“ – Lotte Douwesi räägib enda näitusest ning sellest, mis andis talle tõuke, et teha selline põnev ja omanäoline projekt.
  • Disainiöö ootab kõiki prantslanna Celine Wrighti austajaid 28. septembril, kui viiakse läbi kunstniku esitlus „Mina, Disainer“.Ta on loonud kümneid erinevaid valgusteid just Jaapani käsitööpaberist ja esitlusel saame teada, kuidas sünnivad sellised ajamahukad suursugused vormid.
  • 28. septembril, kui toimub seminar pealkirjaga „Disaini kultuur, arutlevad erinevate maade disainispetsialistid, kuidas mõista ja arendada ühiskonnas disainikultuuri.
  • Tekstiilituleviku näitus esitleb tekstiili ja rõivadisaini traditsioonilisele tootmisele alternatiive, otsides erinevaid lähenemissuundi tekstiili ja tehnoloogia ühendamiseks. Kohal on ka neli külalist, Anja Hertenberger, Tara St James, Oscar Tomico ja Kristi Kuusk, kes räägivad lugusid tulevikurõiva ja -tekstiili visioonidest ning samuti saab kuulaja teada, kuidas need tooteks realiseeruvad.
  • 30. septembril leiab aset esitlus ja õpikoda Linnamesilaste töötuba, kus Tallinna linnamesinik Erkki Naumanis räägib, kuidas toimib mesitaru ning mida tuleb taru projekteerimisel arvestada.
  • PechaKuchaNight on Tokyo arhitektidelt pärit spetsiifiline esitlusformaat, mille raames saavad loomeinimesed tuua avalikkuse ette uusi ideid ja õpetlikke kogemusi. 30. septembril astuvad publiku ette disainiaktivistid ja kuraatorid Prantsusmaalt, Saksamaalt ning Eestist. Esinevad Josyane Franc, Gen Mandre, Margus Siilik, Erki Naumanis, Indrek Leht & Kurviz, Asko Künnap, Reigo Kuivjõgi jt.
  • Disainiöö viimasel päeval toimub loengusari „Mina olen disainer“, kus disainerid ja loomeinimesed tutvustavad oma loomingut läbi viie õppetunni. Oma lugusid jagavad: Piibe Tomp, Martin Lazarev, Mihkel Masso, Mariana Laan jt.

Disainiöö raames toimub ka kolm huvitavat õpikoda, mis on mõeldud just lastele. Kõik kolm töötuba leiavad aset festivali viimasel päeval, 1. oktoobril.

Jaga
Kommentaarid