12.09 19:00 Fahle Galerii (Tartu mnt. 84A) Tõnis Laanemaa “Kunst — minu elu / L’ Art — ma Vie“ — vestlus kunstnikuga.

Näitusel on väljas huvitavamad teosed Kunstiinstituudi päevilt kuni tänaseni — väljapanekus on aktikrokiid, koloreeritud tušijoonistused, graafika, plakatikunst ja maalid.

Kunstiloomise eesmärgiks peab autor Eesti rahva laulu ja tantsuilu avamist; põhjaranniku võimsuse, Võrumaa reljeefsuse, Vooremaa saagalikkuse ja algkodu visualiseerimist; ühiskonnanähtuste, elukiiruste, tehnika arengu, spordihulluse groteskses stiilis kujutamist; galaktika, planeetidele tulevikurände võimalikkuse, uutel planeetidel elu kujutamist. Kunstilooming on Laanemaa jaoks kõik — meie kodumaa, meie planeedi, galaktika ja reaalsuse ilu ja traagika projektseerimine läbi kujutava kunsti.

14.09 19:00 Avangard Gallery (Rüütli 29, Pärnu): Erich-Herkki Merila “Real Estate of Mind” näituse avamine.

Näitus esitab Eesti kaasaegse foto ühe pioneeri varasemat ja hilisemat loomingut ning eksponeerimisele tulevad 1990. aastatest pärit fotod ning 2000ndatest kuni tänaseni valminud remiksid fotograafiast ja fototöötlusest.

Näitus toob vaatajateni ka silma eest varjatud maailma — arhitektuursete kujundite tagant kerkivad esile inimlikud algimpulsid. Merila, kelle fookuses on küll naisekeha selle klassikalises tähenduses, püüab seda dekodeerida igapäevase elu ja suhtetega, sidudes neid ajalooliste visuaalsete vormidega linnakeskkonnast. Teoste koloriit vihjab Madalmaade maalikunsti kõrgajale.

Osaliselt on seeriat “Real Estate of Mind” varem erinevate projektide raames eksponeeritud Eestis ja Ungaris, 2013. aastal avaldati osa seeriast prantsuse kaasaegse fotograafia ajakirjas Photographe.Herkki-Erich Merila loomingut iseloomustab visuaalse keskkonna varjatud signaalide vaatlemine ja nende esiletoomine sissevaatena silmale nähtava pealispinna all peituvatesse tekkemehhanismidesse.

15.09 19:00 Kohvik Tops (Soo 15): Plakatikunsti näitus “Plakat/Kunst” ja 21:00 Femme Fatale

16.09 19:00 Fahle Galerii (Tartu mnt. 84A) Raoul Kurvitz “Projekt Momentum. Paintings, video and text“ — näituse avamine, vestlus autoriga ja performance

Kurvitz on põnev autor, kes on juba aastakümneid olnud üks põnevamaid performance´ite, häppeningide ja installatsioonide loojaid Eestis. Avangardistlikke projektide kõrval pole ta lakanud maalimast ning needki teosed on kollektsionääride seas vägagi armastatud. Lisaks on Kurvitz armastatud õppejõud, kelle filosoofiline maailmapilt on võlunud paljusid noori.

17.09 20:00 Kultuurikatel (Põhja pst 27A) — Galerist võtab kunsti kaenlasse ja läheb Disainioksjonile

Jaga
Kommentaarid