Norra maja on 7-korruseline kaasaegne ärimaja, mille üldpind koos maaaluse parklaga on 13 300 m². Büroohoone brutopind on 8 650 m² ja üüritava pinna suurus 7 601 m².

Kawe partneri Jaanus Kosemaa sõnul kasutati hoone projekteerimisel Norra partnerite kogemusi sarnaste hoonete ehitamisel. Lisaks energiatõhusale hoonele oli eesmärgiks ka tingimuste loomine võimalikult sõbraliku töökeskkonna tekkeks. Hoonel on kõrged laed ja suured aknad ning lihtne ristkülikukujuline ilma postideta korruse pinnalaotus. Kosemaa sõnul sooviti hoone näol luua selline füüsiline keskkond, kus inimestel oleks hea viibida.

Energiatõhuse saavutamiseks kasutatakse väljaspool hoonet automaatselt liikuvaid päikesekatteid, öösiti jahutatakse betoonvahelagesid ning maja ventilatsioon on vajaduspõhine. Norra majas kasutatakse Rootsis projekteeritud ja toodetud nö terviktoodet, milles on ühendatud ventilatsioon, jahutus, küte ja valgustus.

Hoone voolas asukoht võimaldab kiireid väljapääse Tartu, Pärnu ja Peterburi mnt suundadel. “Tallinn areneb selgelt peamiste maanteede poole ning Baltika kvartal on just linna avanemise suunal. Samas on kesklinn jalgsikäigu kaugusel ning Norra majja tulemiseks on ka mitmeid ühistranspordi võimalusi,” lisab Kosemaa.

“Kaks aastat tagasi ostetud Baltika kvartali puhul oli selge, et kinnistu vajab edasiarendamist, täna alguse saanud Norra maja ehitus on selle loogiline jätk,” lausus Kosemaa. “Senine kvartali haldamine on andnud kinnitust, et tehtud investeeringu asukoht on suurepärane ning uus efektiivse korruseplaani ja kaasaegsetele energiatõhususe normidele vastav hoone väärtustab seda veelgi.”