RE/MAX Europe'i esinduslik uuring elamistingimuste ja elukalliduse kohta, mis viidi läbi 16 Euroopa riigis, näitas, et 61 protsenti eurooplastest omab kinnisvara, kus nad elavad. Enam kui kolmandik 8000st küsitletud eurooplasest väidab, et nad elavad endale kuuluvas majas, samas kui 25 protsenti elab neile kuuluvas korteris. Suurima osakaalu koduomanikke võib leida Suurbritanniast, Hollandist ja Itaaliast. Samas Šveitsi, Saksamaa ja Austria elanikud eelistavad eluaset üürida. Keskmiselt 40 protsenti leibkonna netosissetulekust kulub eluasemele .

Kõige heterogeensem pilt Euroopast ilmneb siis, kui vaatame, kellega inimesed oma kodu jagavad. Enamik eurooplasi elab koos partneri, laste või oma vanematega. 15 protsenti elab üksi, see on levinum Rootsis, Saksamaal, Austrias ja Šveitsis. Slovakkias ja Türgis elab vähem kui 5% küsitletutest üksinda.

Keskmiselt kulutavad eurooplased eluasemele maksimaalselt 39 protsenti oma netotulust. Seega näib, et eurooplased on jõudnud juba oma eluasemekulude ülempiirini. Kuid uurides küsitluse üksikasju lähemalt, ilmneb, et eurooplased oleksid valmis maksma pisut enam, juhul, kui nad saaksid vastu paremad elutingimused.