1. Pildistamiskõrgus. Tubade pildistamiseks sobiv kõrgus jääb vahemikku 1-1,2 m. Mida rohkem on põrandat näha seda suurem tundub ruum olevat. Väikestes ruumides, vannitubades ja WC-s, võib see kõrgus olla veel väiksem, et kõik oluline pildil välja tuleks. Väikemate ruumide pildistamisel tuleks kasutada lainurk objektiivi.

2. Pildista tuba kõige kaugemast nurgast. Nii mahub pildile kõige rohkem. Tee pildid erinevatest suundadest. Vali võteteks nurgad nii, et saaks aru tubade paiknemisest üksteise suhtes  — selleks jäta uksed avatuks, siis näeb kõrval asuva ruumi paiknemise.

3. Ära kasuta välku. Parimad pildid saab loomuliku valgusega. Kasuta pildistamiseks valget aega. Samas otsene päikesevalgus ei ole hea — tekivad kontrastsed valguse ja varju üleminekud. Pane toas kõik valgustid põlema — värvid tulevad hea valgustusega paremini esile. Samuti näitab see erinevaid valgustamise võimalusi. NB! Teatud juhtudel on välgu kasutamine siiski vältimatu. Näiteks pildistades vastu akent, millest paistab ere päikesevalgus või ka juhul, kui ruumis olevast valgustusest jääb lihtsalt väheks.

4. Kasuta võimalusel statiivi. Sellega väldid uduseid pilte. Statiivi puudumisel toeta kaamera vastu uksepiita, seina vms. Kaamera ekraanilt vaadates võivad tunduda pildid head, aga kui laadida fotod arvutisse, siis selgub, et pildid on ära väristatud ja udused.

5. Jälgi, et seinad jääksid paralleelsed pildi servadega. Selleks saab jälle abi statiivilt. Korralikult kinnitatud ja fikseeritud kaamera ning looditud alus tagavad korrektse pildi.

Kokkuvõtteks — pildid tuleb teha võimalikult head, et tektitada huvi Sinu kodu vastu, samas aga ausad, et kohale tulnud inimesed ei peaks pettuma. Kui endale tundub heade fotode tegemine ülejõu käivana või ei ole selleks piisavalt head kaamerat, siis heal maakleril on nii oskused kui ka vajalik fototehnika.