Värvipalett

Vali külalistetuppa pigem vaoshoitud ja neutraalsed toonid. Kindlad ja turvalised valikud on valge erinevad varjundid, kreemikad beežid ja soliidsed hallid. Pisut julgema alternatiivina võid kasutada ka rahulikke hallikasrohelisi, siniseid või pastelseid roosakaid toone. Oluline on mitte ruumi üle kuhjata oma personaalse stiiliga. Väga radikaalsed tapeedimustrid või erksad värvid võiksid jääda teistesse tubadesse. Heledad ja pastelsed toonid jätavad ruumis korrastatuma ja puhtama üldmulje.

Mugav voodi, madrats ja voodipesu

Neid võib pidada lausa üliolulisteks. Ka lahtikäivad diivaneid kasutatakse külalistubades alternatiivina, ent sageli on need siiski magamiseks ebamugavad. Saad neid mugavamaks muuta, kui leiad diivanile peale õiges suuruses kattemadratsi.

Ka voodipesu valik on oluline — eelista hingavaid materjale, nagu lina või puuvill.

Kohustuslik element külalistetoas on mugav padi — see ei maksa palju, kuid külalised on tänulikud, kui nende mugavust hindad! Šnitti tasub võtta ka luksuslikest hotellidest, kus on tavaks voodisse lausa mitu patja asetada.

Mõnele sobib kõrgem peaalune, teisele madalam, kuid sortimenti laiendades võid kindel olla, et saad külalistele kosutavat ööund pakkuda.

Hea idee on leida külalistetoas koht ka pleedikorvile. Nii on soe lisatekk kohe võtta, kui kellelgi peaks külm hakkama.

Olulised detailid

Mugava külalistetoa sisustamiseks ainuüksi voodist, tekist ja padjast ei piisa. Mõtle ka valgustusele, et ruumis oleks mugav lugeda ja võib-olla ka kiireid tööasju ajada.

Lisaväärtust annavad kindlasti pimendavad kardinad. Võõras kohas võib harjumatu tänavavalgustus und segada.

Kindlasti võiks olla ruumis paar pistikupesa, kus oma telefoni ja sülearvutit vajadusel laadida. Ka pisike lauake ja tool ei tee paha.

Külalistel võiks olla ka koht, kuhu riideid riputada. Stiilne nagi, väike riidekapp või pisike stange on igati teretulnud.

Ära unusta ka hubasust loovaid detaile — toataimed, värsked lõikelilled vaasis, mõni armas pilt või tervitustahvel loovad alati hea emotsiooni!