1. Liiga väike kasvunõu. Liiga väikese kasvunõu kasutamine on tavaline viga, mida algajad potitomatikasvatajad ikka ja jälle tegema kipuvad.

Taimed kipuvad kuivama? Pott on liiga väike. Taimed näevad haiglased välja ning tunduvad toitainetepuuduses vaevlevat? Ilmselt on pott liiga väike. Taimed kasvatavad väga vähe vilju? Ega juhtumisi pott liiga väike ei ole? Ühesõnaga — jälgi, et tomatite kasvukonteiner oleks pigem suur kui väike. Jah, taimede kasvu mõjutavad mitmed erinevad tegurid, kuid piisavalt suur kasvunõu mängib kindlasti seejuures üliolulist rolli.

2. Liiga vähe vett. Täispäikese alla asetatud kasvunõudes võib muld väga kiiresti läbi kuivada. Pealegi on tomat üsna janune taim. Potitomatite kasvatamine pole kindlasti õige koht „kuivkasvatusega“ katsetamiseks (taime meelega kuival hoidmine, et viljad intensiivsema maitse omandaksid). Püüa hoida taim nii hea tervise juures, kui võimalik. Edu valemiks on suur kasvunõu, milles pinnas nii kiiresti ei kuiva ning regulaarne kastmine, et taimed end hästi tunneksid.

3. Liiga vähe päikest. Tomatid armastavad päikest! Mida rohkem, seda uhkem! Kui tomatitaimed näevad nirud välja või ei taha vilja kanda, siis leia kasvunõule päikeselisem paik, kus taimed saaksid päevas vähemalt kuus kuni kaheksa tundi otsest päikest nautida.