Koduse õueala kujundamisel on klinkersillutuskivi asendamatu materjal. Kive saab kasutada mitmeks otstarbeks, kas aeda teid või platse rajades või hoopis põrandakatte materjalina terrassil, suveköögis, kasvuhoones.

„Klinkersillutuskivi valikut tehes tuleb lähtuda objekti iseloomust ja pinnale planeeritavast koormusest“, selgitas Wienerbergeri turunduse ja kommunikatsiooni koordinaator Evelyn Parv. „Terrasside, kõnni- ja aiateede, parkimisalade ja platside ehitamiseks võib kasutada klinkersillutuskive paksusega 52 või 71 mm. Kohtades, kus pidevalt liiguvad ka raskemad sõidukid, tuleb kasutada vähemalt 71 mm paksusega kive. Sillutiskatte vastupidavus ei sõltu ainult klinkersillutuskivi omadustest, vaid eelkõige sillutise all olevatest mulde kihtidest ehk aluskonstruktsioonist“, lisas Wienerbergeri müügiesindaja Urmas Alles.

„Kuna tegu on loodusliku kiviga siis klinkersillutuskivi eripäraks on mõõtude väike variatiivsus, sama moodi võivad kivide toonid veidi erineda, kuid kokkuvõtteks annab just see kivipinnale iseloomuliku ilme ja üldpilt ei mõju tuima massiivina,” sõnas Kalberg.

Heaks näiteks on Tõrva, Rapla ja Viljandi keskväljakud ning kahe linna piiril asuv Valga-Valka keskväljak. Kauneid objekte on palju - kasvõi Tallinnas asuv Balti-Jaama Turu õueala.

Millega kodust õueala kujundades arvestada saab teada, kui kuulata Wienerberger AS podcasti.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid