Kevad on suurpuhastuse aeg, mil tahaks aknad lahti lüüa ja karget värskust tuppa lasta. Kuna valge värv sümboliseerib puhtust, valgust ja uut algust, on just valgete õitega taimed kevadel sobivaks aksessuaariks kodusesse atmosfääri.

Gardeenia, jasmiin ja õiekas pärgväändik näevad atraktiivsed välja, kuid tugev lõhn on see, mis teeb need toalilled eriti köitvaks. Vaid ühest potilillest piisab, et terve tuba täituks meeldiva aroomiga. Gardeenia lõhn on isegi niivõrd intensiivne, et seda ei soovitata magamistoas hoidagi. Kuna gardeenia on kõige vähenõudlikum ja kiire kasvuga, sobib just see taim algajale potilille kasvatajale kõige paremini.

Nii gardeenia, jasmiin kui ka õiekas pärgväändik soovivad kasvamiseks palju valgust, kuid pelgavad otsest päikest. Samuti tuleks kõigi puhul vältida mulla läbikuivamist.

Jasmiin armastab aasta läbi jahedamat kasvukeskkonda, teised kaks tuleks jahedamasse (u 15 Cº) asetada vaid talviseks puhkeperioodiks.

Kellele lillelõhn tundub pigem pealetükkiv, võib kevadeks koju tuua näiteks atraktiivse kuukinga, mille õite ilu saab nautida mitu kuud.

Tagasihoidlikumate valgete õitega on aga kaunis hortensia ja elegantne tõlvlehik.

Allikas: Hortes