Materjalid – kõik loodusest pärinev või loodust imiteeriv

Moes on kõik materjalid, mille toores, poorne ja ebatäiuslik olemus lisab sügavust, isikupära ja ehedust, imiteerides samal ajal looduse rahustavat ja vaimu taastavat atmosfääri. Stressirohkel ajal (nagu COVIDi-aeg kindlasti on) soovitakse oma keskkonda tuua veidi värskust ja elujõudu, sellepärast on ehk kesksel kohal ka loodusest pärinevad elujõulised materjalid, nagu säravad kristallid ja marmorist valmistatud esemed, lisaks ka toore ja rustikaalse olemusega looduslikud materjalid. Sinna juurde kuuluvad muidugi ka eksootilised taimed. Toataimed on endiselt eluks vajalikud.

Skulptuurne ja kurvikas mööbel – sõbralik ja kaisutava moega

Kõik kurviline on hetkel trend! Igapäevaelu piirangute tõttu ihkame kodu, mis pakub pehmust ja mugavust. Kaarjate joonte ja ebatraditsiooniliste vormide ning voolava vormi üks eesmärkidest on tekitada sünergia inimese ja ümbritseva ruumi vahel. Kodu peaks pärast pikka päeva justkui kaisutama ja pakkuma maksimaalset lõõgastust.

Mööbli kattematerjaliks nahk ja struktuursed kangad

Nahk teeb jõudsat tagasitulekut mööblikatte materjalide osas. Materjal, mis kogub ajaga vaid väärtust ega lähe tegelikult mitte kunagi moest. Naha konjakipruunid, šokolaadipruunid toonid sobivad hästi trenditoonidega. Nahka on hea kombineerida eri materjalidega, et lisada interjööri erinevat tekstuuri. See on tasakaalustav pehme materjal moodsa metalli, klaasi ja kivi kõrval. Trendikad tekstiilid on naturaalse moega – kohati jämedakoelised ja rustikaalsed. Sinna hulka kuuluvad ka sellised naturaalsed ja struktuursed interjööris kasutatavad materjalid nagu jute, sisal, lina ja puuvill.

Multifunktsionaalsed toad

Ülemaailmsest COVIDi-pandeemiast tingitult on üha enam kodusid ka kontori funktsioonis. Aina tähtsamaks märksõnaks saab multifunktsionaalsus. Mööblidetailid, mis võimaldavad mitmekesist kasutamist, on selleks tänuväärsed abimehed. Näiteks erinevad sirmid, mis tuba kergelt jagada lubavad, lihtsasti liigutatavad lauad või kokku-lahti komplekteeritavad abilaudade komplektid, erinevad valguslahendused. Samuti suured vaasid, mida ühtpidi saab kasutada vaasina, teisipidi keerates hoopiski näiteks uhke küünlajalana. Ka multifunktsionaalsed ruumid võivad mõjuda tervikuna, kuid esteetika nimel ei ohverdata enam funktsionaalsust.

Õuemööbli suur osatähtsus

Endiselt on õuemööbel olulisel kohal, sest võimaldab pikendada eluruume toast väljapoole. Õues viibimine ja värske õhk on viimastel pandeemia-aastatel omandanud täiesti uue tähenduse ja mõõtme. Olgu tegemist pisikese rõdu, terrassi või suure aiaga – selle kujundamine ja sisustamine on täpselt sama tähtis kui siseruumide puhul. Mugav ja hubane istumisnurk värskes õhus mõjub nii kehale kui vaimule hästi ning vastupidav ja kvaliteetne aiamööbel on siinkohal oluliseks märksõnaks.

Aksessuaarid

Trendiuudistest jooksevad korduvalt läbi mitmed märksõnad, millest 2022. aastal üle ega ümber ei saa – vintage-esemed, eksootilistelt reisidelt kaasa toodud kunst ja tarbeesemed. Kunst ja tarbekunst.

Vintage'i ostmine on suurepärane võimalus muuta oma kodu keskkonnasõbralikumaks. Lisaks annab vintage- ja antiikmööbel teie kodu sisustusele juurde iseloomu ja isikupära. Kombineerides vintage- ja/või antiikmööblit modernsete aksessuaaridega, võib luua kordumatu ning ajatu interjööri.

Aastal 2022 on tähelepanu keskmes ka valgustid. Lambid ei ole lihtsalt ruumi valgustamiseks, need on ka meeleolu loomiseks, ruumis erinevate funktsioonide rõhutamiseks. Valgustus loob dialoogi inimese ja interjööri vahel.

Trendika tootevaliku, millega kodu värskendada, leiad Softrendi sisustussalongidest Tallinnas (Pirital, Roccas, Tondil) ja Tartus ning veebis.

Softrend – rohkem kui diivan.

Fotod: Softrend

Jaga
Kommentaarid