+


Kinnine rõdu lisab kodule turvatunnet, sest rõduklaase ei ole võimalik väljastpoolt avada. Need on seestpoolt lukustatud riivi ja lapselukuga. Ühtlasi on suletud rõdu turvalisem ka lastele ja lemmikloomadele.

Rõdu muutub aasta ringi kasutatavaks.

Rõduklaasid vähendavad märgatavalt tuppa kostvat tänavamüra — keskmiselt 10–14 dB võrra. Samuti tõrjuvad need saastet ja lendlevat prahti. Ka vihm ja tuul ei pääse rõdule.

Suletud rõdu annab tänu ilmastikukindlusele palju rohkem võimalusi selle kaunistamiseks.

Soojapidavus paraneb oluliselt. Mitmed mõõtmised on näidanud, et rõdu temperatuur on välistemperatuurist kõrgem. Näiteks seina termograafilisel mõõtmisel on erinenud seina temperatuur vastavatel tingimustel 1,5 °C võrra. Kuigi esmapilgul tundub toodud number väike, mõjutab see reaalses elus küttekulusid umbes 7,5%.


Nagu öeldud, tõrjub kinnine rõdu lendlevat prahti. Küll aga tuleb arvestada, et ka klaas on siiski üpris kiire määrduma. Seega peab olema valmis seda regulaarselt puhastama — nii seest kui ka väljast.

Hind. Klaasimine võib sõltuvalt süsteemist ja pakkujast teinekord üpris kulukaks osutuda. Siiski tasub kukrut kergitades plussid-miinused hoolikalt läbi kaaluda. Võib-olla ei olegi summa nii suur, kui toob leevendust mitmele sind seni häirinud probleemile?

Kasvuhooneefekt. Soojadel suvekuudel võib kinnisel rõdul tekkida kasvuhooneefekt, mis võib omakorda üles soojendada ka kogu ülejäänud korteri. Mõnele tõelisele eestlasele, kes tunneb end rohkem omas elemendis Eesti suvele omaste temperatuuride käes kui puhtehtsas troopikas, võib see päris häirivaks osutuda. Olukorda saab leevendada, kui paigaldada klaasist lükanduksed või -aknad, mida oleks võimalik vastavalt ilmale kas avada või sulgeda.