Nagu märgata, siis viimase aja suur trend on kandnud märksõnu naturaalne, looduslik, mahe, beežikas, metsik, jätkusuutlik. Meie teeme kimpe, mille sees kasutame kuivanud kõrkjaid, nisuvarsi ja muid kuivanud taimi.

Pamparohi on ses mõttes üks mõnusamaid ja inspireerivamaid taimi ning seda just tänu oma metsikule ja naturaalsele loomule.

Pamparohi on silmapaistvalt dekoratiivne kõrreline, pärineb Lõuna-Ameerika lõunaosast, sealhulgas Pampase piirkonnast, mille järgi see on nimetatud. Heades tingimustes kasvab 1,5-meetriseks. Igal juhul on ta ideaalne täitma vaase meie kodus igal aastaajal. Eriti sobib maalähedase ja boho chic stiiliga, aga kindlasti on kauniks täienduseks ka minimalistlikusse koju.

Kuidas hooldada

Pamparohi on väga kauapüsiv taim. Tema eluiga ulatub kuni 3 aastani. Kui soovid, et pamparohi jääks püsima veel aastateks, siis jagan tema hooldamiseks põhinippi:

  • Sobilik keskkond. Hoia oma pamparohtu otsestest päiksekiirtest ja tuuletõmbusest eemal, nii ei saa õrnad tupsud kahjustada.
  • Tolmuvabaks. Kui näed, et ajapikku on taim ots kogunenud natuke tolmu, võta ettevaatlikult taimed ükshaaval vaasist välja ja raputa nad õrnalt läbi.
  • Spreita. Juba enne müüki kaetakse taimi õrna floristilise spreiga. Kuid 6-12 kuu möödudes võid seda uuesti teha, nii saad kinnitada veidi pamparohu ”sulgi”.


Meie kõigi suureks rõõmuks on pamparohi toonide spekter mõnusalt lai. Looduses esineb seda beežikates, tumepruunides ja isegi hallikates toonides. On olemas muidugi sama kenad värvitud eksemplarid.