1. Rüütad kodu ainult punasesse ja rohelisse

Lihtsalt sellepärast, et traditsioonilised jõuluvärvid on punane ja roheline, ei tähenda, et see ilmtingimata kõikjale sobiks. Sisekujundajad soovitavad valida jõuluehted oma kodu sisustust silmas pidades. Jõulumeeleolu saab edukalt luua ka vähemlevinud toonidega — valge, pronksi, tumesinise, violetse või mõne teisega.

2. Valesse kohta paigutatud jõulukuusk

Kui näed jõulukuuse ehtimisega palju vaeva, ei ole mõtet seda nurgatagusesse peita. Kuusk on pühaderüüs elamise kõige olulisem detail ja võiks ideaalis olla ka tähelepanu keskpunktis. Ära karda vajadusel mööbli asukohta ajutiselt muuta. Peale jõule on ju nii kui nii kõik endine. Ideaalne koht jõulupuule on toanurk, mis torkab ruumi sisenedes esimesena silma. Jälgi ka, et kuusk ei satuks kuuma kamina, radiaatori või puhuri lähedusse.

3. Väldi isikupäratuid kaunistusi

Kui soovid oma kodu erilisemalt kaunistada ja paista silma originaalsusega, ära kasuta juba haigutamaajavaid jõuluvanakujukesi ja karda. Hea mõte on kaunistada jõulukuuske näiteks naturaalsete ja isetehtud aksessuaaridega. Samuti näevad väga lahedad välja puidust ehted.

4. Ära jäta jõulutulesid ööseks põlema

Kui jätad õuevalgustid ööseks põlema, kulub meeletult elektrit. Lisaks ei ole öösel kedagi üleval, et nende ilu nautida. Sama ka interjööris. Jõuluehted võivad üle kuumeneda ning kombinatsioonis kuiva kuusega äärmiselt tuleohtlikuks muutuda. Hoia meeles tuled igal õhtul välja lülitada. Eriti ettevaatlik ole sealjuures vanade jõulutulede kasutamisel.

5. Ära pinguta kaunistustega üle

Kõikvõimalike jõulukaunistuste kasutamine ühekorraga ei pruugi alati just kõige maitsekamalt välja kukkuda. Aastate jooksul võib kappidesse küll koguneda väga erinevaid ja oma looga ehteid, kuid kindlasti ei peaks neid kõiki korraga eksponeerima. Tulemus võib mõjuda ülepakutult. Seetõttu kasuta igas ruumis mõõdukalt pühadekaunistusi. Nii paistavad need kenasti silma ja näevad ilusad välja.

6. Ära unusta pere pisemaid

Kui kaunistad kodu koos perega, ära unusta seejuures lapsi. Kasuta kaunistamisel näiteks ka laste valmistatud jõuluehteid või tehke koos midagi toredat. Jõuluehteid võiks lisada ka lastetuppa, et igas ruumis oleks pühademeeleolu. Samas ära ole liialt range ja luba lastel ise valida, milliseid kaunistusi nad enda tuppa soovivad. Kindlasti tasub silmas pidada, et teatud jõulukaunistused võivad olla väikelaste jaoks ohtlikud. Kui laps on sellises vanuses, et ta soovib kõike katsuda ja iga põneva asjaga mängida, siis proovi riputada kuuseehted laste käeulatusest väljapoole. Nii ei lähe ükski ehe katki ja ei teki ohtu, et laps mõne väikse osakese alla neelaks. Lisaks on soovitav kärpida kuuse alumisi oksi.

7. Ole jõulupärgadega loovam

Jõulupärjad on midagi palju enamat kui lihtsalt tehislikud rohelised oksapuntrad. Soeta käsitöötarbeid ja meisterda endale ise üks kaunis jõulupärg ning ole selle juures loov. Võid kasutada nii käbisid kui ka lehti. Kõik on lubatud!

8. Kaunistad ainult elutoa

Jõulukaunistusi võiks olla maitsekuse piires mujalgi kui ainult elutoas. Nii tekib kogu kodus üldine jõulumeeleolu, mis loob hea tunde. Kasuta näiteks magamistoas jõulutulesid või jõululõhnalisi aroomilampe. Kööki saad kaunistada küünalde, erilisemate linikute, pärgade või vanikutega.

9. Oht kaunistamisega liiale minna

Nimekiri jõulukaunistustest on sama asjalik nagu poenimekiri. Kui plaanid osta uusi jõuluehteid, mõtle enne läbi, kuhu mida paigutad. Nii ei teki ohtu, et ostad hunniku ehteid, mis hiljem kasutust ei leia.

10. Jätad jõulukaardid sahtlisse tolmu koguma

Jõulukaartide saatmine on tore komme kaugemaid sõpru ja lähedasi meeles pidada. Et südamlikud soovid meid kogu pühade vältel ümbritseksid, ära peida ilusaid kaarte sahtlisse vaid kasuta neid kaunistustena. Samuti võid dekoreerimise eesmärgil ära kasutada möödunud aastate jooksul kogunenud jõulukaardid.

Allikas: rd.com

Jaga
Kommentaarid