Tegelikkuses ei kujuta öine laadimine akule mingisugust ohtu. Kindlasti tasuks aga vältida selle ülekuumenemist ja tootjad soovitavad ööseks telefonilt kaitseümbrise eemaldada ning asetada telefon siledale tasasele pinnale. Mitte mingil juhul ei tasuks telefoni jätta laadima voodisse või padja alla.

Mitte mingil juhul ei tasuks telefoni jätta laadima voodisse või padja alla.

Silmas tasub pidada ka seda, et enamus nutiseadmeid (telefonid, sülearvutid, tahvelarvutid) on disainitud töötama toatemperatuuril 16-22 kraadi. Seega tasub igaks juhuks vältida telefoni laadimist oluliselt soojemasse kohas, näiteks ahju või radiaatori läheduses.

Kuidas on lood aga telefonilaadijaga — kas neid võib pikka aega järjest seinapistikus ka laadimiste vahepeal hoida? Kas telefonilaadija tarbib elektrit, kui see pole telefoniga ühendatud? Spetsialisti sõnul tarbib laadija elektrit vaid siis, kui see on ühendatud telefoniga, mis laeb. Niisiis ei suurenda pistikusse jäetud laadija elektriarvet ega ole mingilgi moel ohtlik, sest kõik laadijad peavad vastama ohutusstandarditele.

Kas laadijatest võiks midagi veel teada? Eelista originaallaadijat, mille saad telefoniga kaasa. Odavad nii-öelda asenduslaadijad, mis on tellitud näiteks internetist ja tundmatust allikast, ei pruugi vastata ohutusstandarditele.

Allikad: apartmenttherapy.com, pocket-lint.com