Saatejuht Priit Valge külalisteks on seekord sisearhitekt Priit Põldme, kelle kogemuste pagas selles vallas ulatub 26 aastani, Jämerä ehitusjuht Herki Kerde ning Everaus Kinnisvara asutaja ja tegevjuht Janar Muttik.

Esimese teemana arutleti saates selle üle, millised on tänapäeval maja tellijate ja ostjate täpsemad ootused sisekujundusele ning sisearhitektuurile.

Nii kortermajade kui ka eramurajoonidega tegeleva kinnisvaraarendaja Janar Muttiku sõnul on eramukliendid võrreldes kortermajade klientidega nõudlikumad ja soovivad sisekujunduse osas rohkem kaasa rääkida. „Mida varem tuleb tellija oma soovidega välja, seda rohkem võimalust on arendajal kliendipoolsete soovidega arvestada,” ütleb Janar. Valiku lihtsustamiseks kasutatakse spetsiaalselt välja töötatud sisekujunduse pakette.

Jämerä esindaja Herki Kerde, kelle alaks on n-ö rätsepalahendus ehk eramute ehitus tellijate individuaalprojektide järgi, leiab, et võimalused on sisuliselt piiritud. Senine kogemus näitab, et keskendudes välistele teemadele, nagu maja välisilme ja maja paigutus krundil, unustatakse teinekord väiksemad, kuid mitte vähem tähtsad detailid, nagu külmkapi suurus ja akende paigutus statsionaarse köögimööbli kõrval.

Sisearhitekti Priit Põldme arvates on seina ja kardinate värvi valik kõige ebaolulisem asi maailmas. „Eeskätt peab kodu olema mugav ja mõnus, mis tähendab, et maja peab olema funktsionaalne,” ütleb Priit.

Mis tähandab tänapäeval „valge karp”, millises faasis kaasata protsessi sisearhitekt ja sisekujundaja, millised on moodsad sisekujunduse trendid, mis on nutimaja – neile ja paljudele teistele küsimustele saab vastuseid Bauroci podcast’i seitsmendast osast.

Kuula lähemalt saatest:

1x
00:00