Aktsentsein

Kui armastad oma voodipeatsit, aga tahad ruumis midagi muuta, siis on heaks lahenduseks aktsentsein. Võta ette voodipeatsi taja jääv sein ja erista see muust ruumist. Aktsentsein asetab rõhu õigesse kohta ja muudab terviku välimust märgatavalt. Aktsentseina võib katta mõni laheda mustriga tapeet, mõni sügavam värvitoon või mõni dekoratiivne detail.

Läbimõeldud valguslahendus

Pimeda aja eel tasub rohkem mõelda ka valguslahendustele. Lisaks üldvalgustusele muudavad ruumi põnevaks erinevad meeleoluvalgustid. Julged seinavalgustid võivad kogu magamistoa välimust oluliselt muuta, seda eriti minimalistiku stiiliga toas. Öökapil olevatele valgustitele võivad olla huvitavaks alternatiiviks ka mõned stiilsed rippvalgustid.

Voodipeats

Kui voodi väljanägemine on ajast ja arust, võib terve voodi asemel välja vahetada ka vana voodipeatsi. Luksuslikku joont lisab pehme ja sametine voodipeats, mis on ühtlasi mugav ja praktiline. Samas stiilis on nutikas jätkata ka voodi jalutsipingiga. Kui eelistad maalähedast stiili, siis laheda tulemuse annab ka rotangist peats.

Boheemlaslik baldahiin

Kui soovid midagi erilist, mida enamikes magamitubades pole, siis ümbritse voodi kardinatega ja ammuta inspiratsiooni ajaloolistest baldahiinvooditest - tulemuseks on mõnusalt unenäoline magamisase.

Värvilahendus

Vahel on magamistoa välimuse muutmiseks vaja luua täiesti uus värvilahendus. Neutraalse ruumi puhul pole see keeruline. Enne suuremat värvimist kaalu aktsentvärvi muutmist — näiteks toolide ja patjadega. Kui vaja, lisa ruumile veel värvi.

Voodipesu ja põnevad päevatekid

Kui oled oma voodiga harjunud, kuid soovid siiski midagi muuta, siis alusta dekoratiivsetest päevatekkidest ja katseta erineva voodipesuga. Nii saad magamistoale kasvõi iga nädal uue ilme anda! Värvikas voodipesu suudab hoopis teise ilme anda ka kõige hallimale ja tagasihoidlikumale ruumile.

Kunstiteosed ja peeglid

Väga tüüpiline on paigutada kunstiteos või peegel voodi kohal keskele. Kui aga neid samu esemeid pisut ääre poole tõmmata ja sellega asümmeetrilisust ruumi juurde tekitada, näeb tuba hoopis teistsugune välja.

Uus vaip

Vaip seob iga ruumi kenasti tervikuks. Ka magamistoa. Kui oled ruumi ilmest tüdinud, siis aitab see pisike aksessuaar toa üldilmet üpris palju hubaseaks muuta!

Pimendavad kardinad

Kui su magamistoas need stiilsed ja vajalikud lisandused veel puuduvad, siis on viimane aeg hankida korralikud pimendavad kardinad. Ka tasub teada, et maani ulatuv kardin muudab ruumi hetkega suursugusemaks ja luksuslikumaks. Vali pehme sametine kangas mõnes kaunis värvitoonis, mis muu interjööriga kenasti haakub ja seda täiendab.

Uus mööbliese

Täienda oma praegust magamistoakomplekti mõne uue pisema mööbliesemega, millest oled puudust tundnud. Olgu selleks siis väike raamaturiiul, mugav tugitool või stiilne pink või järi voodijalutsis.