Diivanipadjad, kardinad ja vaibad teevad imet

Toale isikupära lisamiseks piisab mõnikord vaid hästi valitud kodutekstiilidest, mis loovad toale täiesti teise ilme. Peida korteriomaniku luitunud kardinad ja võidunud diivanikatted kappi ja asenda uute ja endale meelepärastega. Hiljem kodu vahetades, saad hõlpsasti armsad aksessuaarid endaga kaasa võtta. Mõtle ka värvidele — mõni üürikodu januneb värvi järele, teises on seda niigi ülearu ja kasuks tulevad hoopis mustad, valged ja hallid toonid.

Investeeri korralikku voodipesusse

Tühja ja kõleda magamistoa teeb ilmekaks hästi valitud voodipesu ja lahedad pleedid. Kui magamistuba on viimistletud heleda tooniga, katseta värve ja mustreid. Kui aga värve on ülearu ja soovid neid hoopis tasakaalustada vali voodipesu võimalikult lihtne ja neutraalsetes toonides. Elamine tasub välja mängida kontrastidele — nii pääseb ka sinu isikupära ajutises kodus võimule! Kui kasutad üürikorterisse jäetud omaniku voodit võid mõelda ka isikliku kattemadratsi peale.

Ära unusta toataimi

Enamasti puuduvad üürikodudest hoolitsetud toataimed, sest kellel ikka nende eest aega hoolitseda on, kui korter on pidevalt võõrastes kätes? Taimed mängivad aga kodu lõpliku ilme kujundamisel suurt rolli — ilma nendeta on raske hubast interjööri ette kujutada. Kui sul on kiire elutempo ja kardad, et taimede jaoks aega napib, vali sukulendid, sest neid on vaja kasta vaid korra-paar kuus.

Täida tühjad seinad meeleolukate piltidega

Kõige ilmetumagi kodu saab särama panna raamitud plakatite, fotode või maalidega. Kui mõni omanik ei luba seina kruvisid kinnitada, saab pildid sättida ka kummutite või öökappide najale.

Kasuta eemaldatavaid seina- ja põrandakatteid

Just ajutisi lahendusi silmas pidades on välja mõeldud põnevaid eemaldatavaid tapeete, seinakleebiseid ja põrandakatteid. Internetist ja mitmetest veebipoodidest võib leida isegi eemaldatavad “metrooplaate”, millega vana ja väsinud köök kiirelt ja lihtsalt trendikaks teha.

Too interjööri isikupärane valgusti

Kui üürikorter meenutab Estoplasti majamuuseumit, kuid sa ei pea ennast nõukogude perioodi disaini tulihingeliseks fänniks, siis lase elektrikul valgustid endale meelepäraste vastu vahetada. Isikupärane valgusti ei pruugi maksta palju, kuid annab toale väga palju juurde! Ka see on detail, mille saad kaasa võtta järgmisesse kodusse.

Värskenda vannituba

Uus dušikardin ei maksa palju, kuid muudab pisikese vannitoa ilmes väga palju. Kui dušialus on näinud otseses mõttes liiga palju vett ja vilet, siis osta poest spetsiaalne dušimatt või katseta ise puidust aluse tegemist. Leidsime asjaliku tegemisõpetuse Rustoleumi lehelt.

Pea alati nõu korteri omanikuga

Kui mõni omaniku ese üürikorteris väga häirib, räägi sellest üürileandjaga. Mõni korteriomanik on väga vastutulelik ja lubab üle värvida isegi köögimööbli, vahetada tapeeti või värvida seinu. Kui kavatsed jääda üürikorterisse pikemaks ajaks ja korter ei ole just kõige paremas seisus, on nii mõnigi korteriomanik pisiremondiga nõus ning valmis kulusid tasaarveldama. Kindlasti ära hakka suuremaid töid ette võtma ilma omanikku teavitamata, sest see võib lõppeda lihtsalt tagatisrahast ilmajäämisega.