Enam kui 50-aastase ajalooga itaalia pereettevõte Colombini Casa on nüüdseks kasvanud üheks juhtivaks mööblitootjaks maailmas ning leidnud tee paljude perede kodudesse ja südametesse. Family Line kontseptsiooniks nimetatava põhimõtte alusel valmivad disaineri ja tellija koostöös personaalsed ja stiilsed lahendused kööki, laste-, elu- ja magamistuppa. Tegu on kliendi jaoks äärmiselt mugava lahendusega, kuna samm-sammult on võimalik luua oma unistuste kodu.

Ent kuidas eestlastele itaalia sisustusstiil üldse meeldib? On ju need kaks rahvust temperamendilt üsna vastandlikud. Itaalia interjööri lihtne joon, hubasus, kvaliteetsed materjalid, funktsionaalsus, naturaalsed värvid ja looduslähedus on eestlastele tegelikult väga omased, räägib Colombini Casa konsultant Antonina Ivanova ning lisab, et sisustusdisaini valdkonnas ringi vaadates käiks justkui kogu maailm Milanos toimuvatelt interjöörimessidelt ideid noppimas.

„Itaaliat peetakse trendiloojaks ja disaini eestvedajaks, on ju itaalia disain omamoodi ülemaailmne staatuse sümbolgi,” räägib Ivanova.

See õige!

Järve esindussalongis saab sõna otseses mõttes sisse astuda kolme erinevasse Colombini Casa kööki, kahte magamis- ja elutuppa ning ühte lastetuppa. Klient saab istuda diivanil, pikutada voodis, uurida köögikappe, katsetada tehnikat, puudutada tekstiile – visualiseerida, kas ta igatseb elada just sellises kodus.

Lahendused on tõesti terviklikud, sest interjöör on viimse detailini läbi mõeldud. Alates mööbli paigutusest ning värvi- ja valguslahendusest kuni padjapüüri mustrini või vaasini kohvilaual. Disainerid on konkreetse ruumi juurde valinud just need tekstiilid, mööbli ja aksessuaarid, mis nende arvates konkreetse sisustusstiiliga kõige paremini harmoneeruvad. Loomulikult saab kõike vastavalt kliendi soovile muuta ja panna kokku hoopis personaalse rätseplahenduse.

Salongis on välja pandud üksnes mõningad näited, aga kogu Colombini Casa kollektsiooniga saab tutvuda kataloogi sirvides, ettevõtte kodulehel või mobiilirakenduses. Järve tornides ootavad kliente professionaalsed konsultandid, kellega koostöös joonistatakse esmalt ruumi plaan ja seejärel hakatakse sinna ükshaaval sisustuselemente lisama. Niimoodi, samm-sammult, valmib kliendile tõetruu 3D-joonis tema kodu tulevasest interjöörist.

Modernne versus klassikaline

Ehkki tänu mitmekesisele mööbli, värvide, tekstiilide, viimistlusmaterjalide, aksessuaaride valikule on erinevaid lahendusi sisuliselt lõputult, siis laias laastus on Colombini Casa valikus kaks põhistiili – modernne ja klassikaline.

Kui esimest iseloomustavad pigem puhtad ja selged jooned, heledad värvitud seinapinnad ning kaasaegne sisustus, elemendid, mis on omased ka skandinaavia stiilis sisekujundusele, siis klassikalise lahenduse puhul on värvipalett märksa mitmekesisem. Sageli kasutatakse neutraalseid ja rahulikke toone, näiteks kollast, rohelist ja pruuni. Mööbel on täispuidust, luksuslikuma lahenduse puhul isegi klaasist või marmorist. Just klassikalise stiili järgi kujundatud interjöör on itaallastele väga omane, sest muudab kodu väga hubaseks ja looduslähedaseks.

Eriti toob Antonina Ivanova esile Colombini Casa köökide lahendusi, mis on väga põhjalikult läbi mõeldud. On ju köök itaallase jaoks kodu süda; see peab olema avar, mugav ja praktiline, et pereringis saaks nautida toitu ja koosolemist. Samuti kiidab ta enda kogemusest lähtudes lastetoamööbli kvaliteeti.

Kõigile midagi

Salongi disainerite arvates sobivad Colombini Casa lahendused väga hästi just suurtele peredele, sest valikus on palju lastetubasid ja avaraid kööke. Ehkki tegelikult leidub kõigile midagi, sest pakutakse ka nutikaid erilahendusi väga väikestele korteritele, kodukontori sisustust või üksnes hoiuruume ja garderoobe.

„Soovime, et meie tooted poleks üksnes kaunid ja kvaliteetsed, vaid ka funktsionaalsed ning hõlpsalt sobituvad erinevate ruumiplaanidega,” selgitab Ivanova.

Tellimus jõuab Itaaliast kohale umbes kuue kuni kaheksa nädalaga ja ettevõte pakub Eestis ka paigaldusteenust ehk tegu on n-ö võtmed kätte lahendusega. Hind sõltub ruumi plaanist ja materjalidest. Colombini Casa mööbel kuulub keskmisesse hinnaklassi.

Jaga
Kommentaarid