Kadri Hiibus Lampardist julgustab valgustuse planeerimist alustada varakult. Ideaalses olukorras saab valgustite asukohti veel ise määrata ning sel juhul tasub kindlasti konsulteerida valgusdisaineriga, et valgustite asukohad ja kogused toetaksid ruumi arhitektuuri ja kasutust. Ühtemoodi ebamugav on viibida nii liialt pimedas kui ka liialt valges ruumis.

DCW valgustisüsteem Acrobates võimaldab kokku panna väga erinevaid kombinatsioone ning vajab ainult ühte toitekohta.

Kuigi uusarendustest on tihtipeale valgustite toitekohad juba paigas, on spetsialistide abiga siiski võimalik luua nutikas ja isikupärane valguslahendus. Seejuures pole põhjust välistada maailmakuulsate tootjate valgusteid. Tasub meeles pidada, et tuntud bränd ei tähenda alati kallist hinda, kuid kindlasti tähendab kvaliteetset toodet ja ka hilisemat järelteenindust.

Siinivalgustus ei ole sisekujunduses kindlasti ainult hetkemood. See on praktiline ja paindlik lahendus kohtadesse, kus ruum vajaks rohkem valgusteid, kui on toitekohti. Valgusteid saab siinile alati juurde lisada ning siinilt võib toite tuua isegi rippvalgustile. Pildil on näha Poola valgustitootja Aqform siinivalgustid. Aqform on tuntud kõrge tehnilise võimekuse ning mõistliku hinnataseme poolest.

Kadri Hiibus soovitab mitte kinni jääda trendidesse, kuna hea valguslahendus on ajatu ning sobib mitmete eri stiilidega. Tasub prioriseerida kvaliteetset disaini ja häid tehnilisi lahendusi. Näiteks käsitsi puhutud klaasi hingus on hoopis midagi muud kui tehaseliini pealt tulnud valgustil.

DCW GRAS sarja valgustid on hea elu kaaslased, valmis kestma põlvkondi. Tänu lihtsale ja ergonoomilisele disainile said nendest esimesed valgustid, mis saavutasid 20. sajandi alguses laia populaarsuse nii tehastes ja tööruumides kui ka kodudes. GRAS valgustid olid ka legendaarse arhitekti Le Corbusieri lemmikud.

Kindlasti ei pea ka kõik valgustid olema n-ö ühest perekonnast. Samas võib valgustite omavaheline kokkusobitamine tunduda paraja peavaluna, eriti kui pole plaani palgata sisekujundajat. Sel juhul tasubki nõu küsida Lampardist, kus disainer aitab luua interjöörist lähtuva ning tervikliku valguslahenduse. Valgustus peaks toetama ruumi eesmärki ning olema esteetiline ja intuitiivne. Hea valgus lisab ruumile väärtust. Valgustite tehnilistes näitajates ei suuda enamik kohe orienteeruda ja selleks pole vajadustki, kui nõu saab küsida asjatundjailt.

Valgustid ei pea olema ühest perekonnast, et luua ühtset tervikut. Aqformi tootevalikust leiab palju omavahel kokku sobivaid valgusteid.

Lampard Lighting Studio ootab sind külla aadressil Raua 10, Tallinn. Enne külastamist tasub oma tulekust teada anda. Selleks kirjuta info@lampardstudio.ee.

Lampard

Jaga
Kommentaarid